Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 18 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Crestere numar vizitatori muzee 2017

Crestere numar vizitatori muzee 2017CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Muzeele clujene, din ce in ce mai atractive pentru vizitatori din toate colturile lumii     Aflate la ceasul bilantului si al evaluarii in cifre a activitatii din anul 2017, muzeele aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, respectiv Muzeul de Arta Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei si Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea au comunicat cifre record, in continua crestere, in ceea ce priveste numarul de vizitatori din anul recent incheiat.
     Cel mai mare numar de vizitatori, respectiv 62.926, a fost inregistrat in anul 2017 la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Dintre acestia, 27.915 au vizitat sediul central, de pe strada Memorandumului in timp ce 35.011 au trecut pragul Parcului Etnografic ,,Romulus Vuia” din Hoia. Acestora li se mai adauga alti 18.190 de beneficiari ai activitatilor organizate de catre Muzeul Etnografic in afara sediilor permanente, cca. 10.000 de participanti la Targul Creatorilor Populari, 760 de vizitatori ai standului din cadrul Festivalului Wonder Puck si aproximativ 7.430 de vizitatori ai punctului expozitional cu vanzare din incinta Aeroportului International ,,Avram Iancu” Cluj. In pofida faptului ca in anul 2017 s-a inregistrat o usoara scadere a turistilor care au vizitat sediul central al muzeului, situatie determinata de lucrarile de reabilitare si modernizare derulate, acest inconvenient a fost compensat de o crestere semnificativa a numarului de vizitatori ai Parcului Etnografic unde s-a inregistrat un record istoric.
     ,,E imbucurator faptul ca numarul iubitorilor de arta care trec pragul muzeelor noastre e din ce in ce mai mare. E o crestere constanta, atat in ceea ce priveste numarul de vizitatori romani cat, mai ales, straini, motiv pentru care vom continua atat sa investim in infrastructura muzeala cat si sa promovam aceste colectii si valori inestimabile pe care muzeele le gazduiesc”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     In ceea ce priveste Muzeul de Arta Cluj-Napoca, acesta a reprezentat anul trecut un obiectiv important de vizitat pe lista a nu mai putin de 60.384 de vizitatori, cu peste 2.000 de persoane mai mult comparativ cu 2016.
     Nu in ultimul rand, Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea a primit, pe parcursul anului 2017, vizita a cca. 17.030 de persoane. Marea parte a publicului vizitator a fost format din grupuri organizate de elevi insotiti de cadre didactice, publicul participant la actiunile culturale de la nivel judetean si national ce au avut loc in incinta muzeului, publicul specializat din domeniul culturii si literaturii, admiratori ai creatiei literare si ai personalitatii lui Octavian Goga, turisti straini si alte categorii. Si in cazul acestui muzeu a fost inregistrata o usoara crestere a numarului de vizitatori comparativ cu anii precedenti, respectiv 16.130 in anul 2015 si aproape 17.000 in anul 2016.
   

Biroul de presa
10 ianuarie 2018