Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Demarare procedura ref. Spital Pediatric Monobloc

Demarare procedura ref. Spital Pediatric Monobloc


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref.: Consiliul Judetean Cluj demareaza procedura de analizare, identificare si achizitionare a unui imobil care sa gazduiasca Spitalul Pediatric Monobloc     Consiliul Judetean Cluj demareaza procedura de identificare si achizitionare a unui imobil care sa gazduiasca viitorul Spital Pediatric Monobloc.
     Necesitatea darii in folosinta cat mai urgente a unui Spital Pediatric Monobloc este justificata, in principal, de faptul ca in momentul de fata Spitalul de Copii isi desfasoara activitatea in nu mai putin de 14 cladiri aflate in 9 locatii diferite, cladirile in cauza sunt vechi, intr-o stare precara si, o buna parte dintre ele, revendicate, ceea ce face imposibila repararea capitala si modernizarea lor de catre Consiliul Judetean. Nu in ultimul rand, din cauza acestor inconveniente, exista riscul ca in viitor institutiile abilitate, respectiv Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Directia de Sanatate Publica, dar nu numai, sa nu mai poata prelungi avizele de functionare acordate Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii.
     „Toate aceste aspecte justifica pe deplin demararea in regim de urgenta a procedurii de identificare si achizitie a unui imobil corespunzator, capabil sa gazduiasca Spitalul Pediatric Monobloc. E un obiectiv de interes general care justifica acest demers iar procedura va fi una pe deplin transparenta si corecta” a declarat presedintele Consiliului Judetean  Cluj, domnul Alin Tise.
     In vederea indeplinirii acestui scop, Consiliul Judetean Cluj a formulat deja, pe baza  propunerilor specialistilor din domeniu si a exigentelor legale in materie, o serie de cerinte minimale pe care imobilul ce va gazdui acest spital va trebui sa le indeplineasca (conform anexei).
     In acest sens, Consiliul Judetean lanseaza public, tuturor persoanelor interesate, invitatia sa isi manifeste in scris, in termen de zece zile, intentia de a depune o oferta de vanzare a unui imobil care sa indeplineasca cerintele minimale prevazute pentru Spitalul Pediatric Monobloc.
     Reamintim in acest context faptul ca, alaturi de economia de timp si bani si reducerea disconfortului pentru micutii pacienti si pentru parintii lor, existenta unui Spital Pediatric Monobloc va genera numeroase avantaje constand, in principal, in:
-reducerea cheltuielilor (utilitati pentru o singura cladire, existenta unui singur punct al laboratorului, existenta unui singur bloc alimentar, o singura farmacie, un singur ambulator cu multiple cabinete, mai putine spatii care trebuie dezinfectate);
-un control si o supraveghere sporita a sectiilor, o colaborare mai usoara intre sectii, functionalitate net superioara;
-realizarea de blocuri operatorii cu sali de operatii de dimensiuni si utilitati corespunzatoare, contribuind astfel la scaderea nunarului de infectii nozocomiale;
-infiintarea unitatii de transfuzie sangvina conform legislatiei in vigoare si comasarea celor 2 puncte de transfuzii existente in spital.

Biroul de presa
13 aprilie 2018
CARACTERISTICI GENERALE PENTRU SPITAL MONOBLOC

     In prezent, suprafata utila desfasurata a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta pentru Copii este de 25.000 mp, suprafata care, in actuala structura dispersata, este insuficienta. Se estimeaza o suprafata desfasurata de aproximativ 40.000 mp, necesara pentru respectarea circuitelor necesare aferente celor 606 paturi.


I.    SPECIALITAŢI CU NUMAR DE PATURI
-spital de 506 paturi pacienti, plus 100 paturi mame (insotitori)
1. Specializare continua
a) pentru specializarea Pediatrie Acuti si Cronici
- Pediatrie I – 75 paturi;
- Pediatrie II – 86 paturi
- Pediatrie III – 70 paturi
- Pediatrie IV –Distrofici – Recuperare Nutritionala – 25 paturi
- Compartiment Genetica Medicala – 15 paturi
b) pentru specializarea Neonatologie – Prematuri – 25 paturi
c) pentru specializarea Nefrologie – 25 paturi
Staţie de hemodializa cronica in regim de spitalizare de zi pentru 10 aparate
d) pentru specializarea Chirurgie si Ortopedie Pediatrica si Chirurgie Plastica – 50 paturi
e)  pentru specializarea O.R.L – 15 paturi
f) ) pentru specializarea Anestezie si Terapie Intensiva – 30 paturi
g) pentru specializarea Pneumologie- TBC – 25 paturi
h ) pentru specializarea Neurologie – 35 paturi
i) pentru specializarea Psihiatrie (inclusiv Toxicomanie) -30 paturi
j) UPU
2. Spitalizare de zi – 60 paturi
Ambulator 20 - 30 de cabinete consultaţii
Spatii comune
Spatii de diagnostic si tratament
Spatii -  zone administrative
Spatii de invatamant