Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Exercitiu de salvare din verticala in Cheile Turzii

Exercitiu de salvare din verticala in Cheile Turzii


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presă

Ref.: Exercitiu de salvare din verticală în Cheile Turzii

 

În plin sezon de vizitare a Rezervatiei Naturale Cheile Turzii, când afluxul turistilor este considerabil mai mare iar riscul de accidente este si el destul de ridicat, Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj a organizat un intens antrenament de pregătire pentru salvatorii montani voluntari.

E o initiativă bună întrucât asigură tuturor salvatorilor montani, fie ei angajati sau voluntari, un nivel de pregătire optim, astfel încât să poată interveni în orice moment, în mod corespunzător, pentru salvarea turistilor” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Desfăsurat pe versantii abrupti din Cheile Turzii, scopul acestui antrenament a fost acela de repetare a tehnicilor de salvare din verticală si din teren accidentat si, respectiv, aplicarea lor practică pe teren.

Astfel, o echipă de salvatori montani a simulat o salvare din peretii defileului, victima fiind evacuată din verticală până pe poteca turistică cu ajutorul tehnicilor de corzi, extrem de folosite la evacuarea victimelor în timpul verii.

Acest exercitiu a fost organizat în special pentru voluntarii si aspirantii Salvamont Cluj, în scopul exersării si repetării tehnicilor de salvare învătate, precum si pentru pregătirea în vederea obtinerii atestării de salvator montan.

 

Biroul de presă

17 mai 2018