Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Miercuri, 22 August 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Finantare europeana obtinuta de SCBI

Finantare europeana obtinuta de SCBI
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref. Proiect cu finantare europeana castigat de Spitalul de Boli Infectioase din Cluj-Napoca     Spitalul Clinic de Boli Infectioase Cluj-Napoca, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca Autoritatea de Management a aprobat derularea proiectului cu finantare europeana „Optimizarea preventiei si tratamentului Hepatitelor cronice B si C prin cresterea competentelor personalului medical din Romania” depus de Spital. Cu o valoare totala de 9.763.291,85 de lei, proiectul urmeaza sa beneficieze de o finantare europeana nerambursabila in proportie de 98% prin intermediul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara 4 – Incluziunea sociala si combaterea saraciei.
     „Dincolo de reusita in sine a obtinerii acestei importante finantari europene, aprobarea proiectului are si o alta semnificatie, aceea de recunoastere a expertizei pe care Spitalul nostru de Boli Infectioase o detine in domeniu si pe care urmeaza sa o transmita si celorlalte spitale de profil din tara. Prin implementarea acestui proiect vor castiga, alaturi de personalul medical ce se va perfectiona, pacientii ce sufera de hepatita, precum si programele de prevenire a acestei boli”,  a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise,.
     La finalul evaluarii, proiectul initiat de Spitalul clujean de Boli Infectioase s-a situat pe un onorant loc 11, doar 34 de unitati sanitare din intreaga tara fiind admise la finantare in cadrul Apelului de proiecte “Imbunatatirea nivelului de competente ale profesionistilor din sectorul medical”. Astfel, in urma evaluarilor tehnice si financiare, proiectul a obtinut nu mai putin de 95 de puncte.
     Importanta derularii acestui proiect este cu atat mai mare cu cat Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj este coordonatorul national, la nivelul intregii tarii, al acestuia, activitatile programate urmand a fi implementate, prin intermediul unitatii sanitare clujene in toate cele patru Regiuni de Dezvoltare vizate, respectiv in institutiile partenere: Spitalul de Boli Infectioase Brasov, Spitalul de Boli Infectioase si Tropicale Bucuresti, respectiv Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta. 
     In mod concret, proiectul urmareste realizarea a 18 programe de perfectionare diferite, armonizate si uniformizate pentru medicii specialistii, medicii de familie si asistentii medicali din Romania implicati in preventia, diagnosticul si tratamentul hepatitelor cronice de tip B si C. Dintre tematicile propuse a fi parcurse in cadrul acestor programe de formare pot fi amintite actualitatea si noile cercetari din domeniu, preventia transmiterii hepatitelor virale prin proceduri chirurgicale, psihoterapie pentru cresterea calitatii vietii persoanelor cu hepatita cronica, elaborarea de noi strategii de crestere a gradului de vaccinare si imunizare impotriva hepatitei, precum si alte subiecte de interes conexe. Astfel, un numar de circa 1200 de medici specialisti, medici de familie si asistenti medicali angajati in clinicile universitare si non-universitare din Romania, din care 480 de persoane doar din Regiunea de Nord-Vest a tarii, vor obtine noi competente, precum si o certificare in acest domeniu, fapt care va contribui la o uniformizare la nivel national a cunostintelor deprinse pe parcursul celor trei ani de desfasurare a proiectului.
   

Biroul de presa
11 octombrie 2017