Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Luni, 22 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Interventie pe DJ 107P inlaturare pietre cazute

Interventie pe DJ 107P inlaturare pietre cazute


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Interventii pe DJ 107P pentru inlaturarea pietrelor cazute de pe versanti


     Consiliul Judetean Cluj aduce in atentia participantilor la trafic care tranziteaza drumul judetean 107P Gilau (DN1) – Somesu Rece – Marisel – Fantanele (DN1R) faptul ca, recent,  s-au inregistrat mai multe sesizari vizand caderi de pietre de pe versanti, motiv pentru care acestia sunt rugati sa manifeste atentie si prudenta sporita in conducerea autovehiculelor.
     Astfel, incepand cu dupa-amiaza zilei de joi, 12 aprilie a.c. si pana in cursul noptii, in urma unor sesizari venite din partea persoanelor fizice dar si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Cluj, o echipa de interventii din cadrul Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat din Consiliul Judetean Cluj a intervenit pe DJ 107P, in zona localitatilor Gilau - Somesul Cald - Lacul de acumulare Tarnita, pentru a inlatura pietrele cazute de pe versanti pe carosabil.
     „Ii asiguram pe participantii la trafic ca vom interveni cu promptitudine, de fiecare data, pentru a reduce la minim si a inlatura efectele unor astfel de fenomene naturale ce pot pune in pericol circulatia pe drumurile judetene, in special in zona de munte”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Mentionam in acest context faptul ca drumul judetean 107P nu a fost niciun moment inchis sau blocat traficului rutier, caderile de pietre fiind localizate punctual, pe o suprafata redusa a carosabilului, astfel incat circulatia s-a desfasurat in conditii normale. De altfel, desprinderile de pietre si bolovani de pe peretii abrupti de stanca sunt fenomene naturale obisnuite in aceasta zona, acestea realizand-se anual, de obicei primavara, odata cu producerea dezghetului si cresterea temperaturii atmosferice.


Biroul de presa
13 aprilie 2018