Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 16 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Sarbatoarea dragostei la romani

Sarbatoarea dragostei la romaniCONSILIUL JUDETEAN CLUJ

Informare de presa
Ref. Sarbatoarea dragostei la romani, celebrata la Cluj-Napoca printr-un spectacol extraordinar de folclor


     Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, invita publicul clujean duminica, 18 februarie 2018, la spectacolul folcloric de Dragobete. Evenimentul, care va reuni tineri interpreti de folclor din zona Transilvaniei si nu numai, va debuta la ora 18.00, in sala de spectacole „Dumitru Farcas” a Casei de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca.
     Vor fi aduse in fata publicului cele mai frumoase cantece de dragoste, din repertoriul unor interpreti renumiti, adevarate slagare precum: Aseara vantu batea – Maria Tanase, Tat ase o zis doru’ – Titiana Mihali, Hai, mandra, la joc – Dragan Muntean, Cate fete ardelene –Petre Sabadeanu si multe altele.
     Invitati speciali vor fi Nicolae Muresan, unul dintre cei mai mari artisti pe care i-a dat zona Codrului, impreuna cu fiul sau, Nicolae Muresan junior, care vor incununa spectacolul oferit de tinerii interpreti: Ioana Breda Morar, Iulia Bucur, Ionut Candrea, Andreea Ciupe, Mihaela Grindean, Ionut Koblicska, Daria Gadea, Carmen Jula, Radu Lazar, Ionut Luput, Madalina Mirza, Madalina Muresan, Raul Oltean, Ioana Petran, Anamaria Tomoiaga, Adrian Socaciu si Raul Mihai Turda.
Acompaniamentul va fi asigurat cu profesionalism de Orchestra Cununa Transilvana, sub conducerea muzicala a profesorului Ovidiu Bartes.  
     De asemenea, pe scena va urca Grupul folcloric „Zestrea Ardealului”, coordonat de profesorii Marina si Dorin Simionescu, dar vor fi si momente deosebite de dans, cu Ansamblul folcloric „Somesul-Napoca”, director artistic cercetator stiintific dr. Zamfir Dejeu.
Dragobetele, sarbatorit in fiecare an pe 24 februarie, reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman, o zi de sarbatoare, in care feciorii si fetele, avand credinta nestramutata ca acum trebuie sa fie veseli, se adunau mai multi la o casa, pentru a-si face Dragobetele, convinsi ca, in acest fel, vor fi indragostiti tot anul. Aceasta sarbatoare marcheaza si revigorarea naturii si, in acelasi timp, a omului, aducand iubirea in casa si in suflet.
     Spectacolul de Dragobete, organizat anual de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, vizeaza promovarea tinerilor interpreti de muzica populara, care vor aduce in scena cele mai frumoase cantece de dragoste si de dor.
     Prezentarea spectacolului va fi realizata de Grigore Samboan, iar intrarea este libera, in limita locurilor disponibile!


Biroul de presa
12 februarie 2018