Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Statia de epurare functionala la capacitate maxima

Statia de epurare functionala la capacitate maxima
CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Statia de epurare de la Pata Rat functioneaza la capacitate maxima

     Un raport actualizat  privind modul de desfasurare a procesului de epurare a levigatului de la Pata Rat, prezentat de responsabilii de proiect, demonstreaza ca acesta decurge in conditii optime, statia de osmoza inversa functionand la capacitate maxima.
     ,,Ceea ce e important e faptul ca statia de osmoza functioneaza la capacitate maxima, impreuna cu toate echipamentele aferente. Ma bucur ca am ajuns in aceasta etapa si ca suntem primii din tara care am reusit sa rezolvam problema levigatului produs de rampele neconforme istorice”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.
     Astfel, zilnic, intre 18 si 22 de mc de concentrat, respectiv ,,mal” contaminat, sunt colectati si transportati de firma specializata Demeco SRL in localitatea Baicoi in vederea neutralizarii, cu respectarea tuturor prevederilor legale in vigoare.
Conform avizelor de expeditie eliberate si a datelor inregistrate de contorul montat la iesirea din bazinul de concentrat, pana in data de vineri, 8 iunie 2018, fusese deja transportata in scopul eliminarii o cantitate de 147 de mc de concentrat. In acelasi timp, permeatul produs de statia de osmoza, respectiv lichidul procesat, complet decontaminat si inofensiv pentru mediu, este evacuat in paraul Zapodie.
     Totodata, la sfarsitul saptamanii trecute au fost finalizate lucrarile de realizare a racordului electric necesar in vederea punerii in functiune a statiei de epurare prin osmoza inversa, pe baza de energie electrica. Anterior, activitatea statiei de osmoza inversa s-a desfasurat cu ajutorul unui generator electric pe baza de motorina, fiind utilizata, in acest scop, o cantitate de 2,5 tone de combustibil.
   

Biroul de presa
12 iunie 2018