Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Duminica, 21 Octombrie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism FormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Tabara Etnografica de Vara, editia 2018

Tabara Etnografica de Vara, editia 2018CONSILIUL JUDETEAN CLUJ


Informare de presa
Ref.: Au inceput inscrierile pentru Tabara Etnografica de Vara     Muzeul Etnografic al Transilvaniei, institutie de cultura aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, invita elevii, incepand de la clasa pregatitoare pana la clasa a VIII –a, cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani, sa participe in perioada 2 – 27 iulie a.c, la Tabara Etnografica de Vara. Aceasta va cuprinde ateliere precum podoabe din margele - confectionare de zgardite, bratari, pictura de icoane pe sticla, modelaj de lut, cusaturi pe panza si alte tehnici textile. Activitatile se vor desfasura in aer liber, in Parcul Etnografic Romulus Vuia, situat pe str. Taietura Turcului FN, de luni pana vineri, intre orele 10 – 14.
     „Organizata intr-un cadru atat de incarcat de cultura si valoare, Tabara de Vara a devenit deja o traditie. Stimularea tinerilor in vederea valorificarii si conservarii obiceiurilor traditionale este o initiativa mai mult decat laudabila. De aceea, ne bucuram sa vedem ca in fiecare an exista tineri interesati de deprinderea tainelor mestesugurilor populare romanesti si de perpetuarea traditiilor si spiritului poporului roman”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.
     Participarea la ateliere se face prin rotatie zilnica, un atelier pe zi. Spre exemplu, luni- copilul participa la atelierul de Podoabe din Margele, marti - copilul participa la atelierul de Modelaj in Lut si seria va continua. Taxa de participare este de 25 lei/zi, respectiv 125 lei/saptamana, care se achita la inceputul unei serii de 5 zile.
     Mentionam in acest context faptul ca inscrierile se fac pe serii de cate cinci zile, de luni pana vineri, intre orele 9-14, la nr. telefon 0788.100.243, numarul de locuri disponibile pentru fiecare atelier fiind de 10 copii. In situatia in care copilul nu se prezinta in prima zi a saptamanii pentru care s-a facut inscrierea iar mentinerea inscrierii nu se comunica telefonic, institutia organizatoare isi rezerva dreptul de a inscrie o alta persoana. In situatiile in care, din diverse motive, parintii solicita inscrierea copiilor pentru o perioada mai scurta de cinci zile, acest fapt trebuie comunicat organizatorilor la inscriere. Pentru inscrierea copiilor, parintii sau insotitorii trebuie sa aiba asupra lor actul de identitate.
     Pentru mai multe detalii legate de modul de desfasurare a acestui eveniment, este disponibil Regulamentul de desfasurare a Taberei 2018, postat pe site-ul Muzeului Etnografic al Transilvaniei la adresa http://www.muzeul-etnografic.ro/ro/regulament-tabara-de-vara.   

Biroul de presa
12 iunie 2018