Index
Panorama
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurismReprezentanta Bruxelles Luni, 16 Iulie 2018
Sediul Consiliului judetean Cluj
ConsiliulProgrameExecutivJudetul ClujTurism Jurnalul Judetului ClujFormulareContact

Prima pagina > Comunicate > Un nou drum judetean intra de luni in reabilitare

Un nou drum judetean intra de luni in reabilitare


CONSILIUL JUDETEAN CLUJ

 

 

Informare de presă

Ref. Un nou drum judetean intră de luni în reabilitare

 

            Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare si modernizare a drumului judetean 107 F, respectiv portiunea de drum cuprinsă între limita judetului Alba si intersectia cu DN 15, pe raza localitătii Luncani, comuna Luna.

Pentru a profita la maxim de vremea bună necesară acestui tip de lucrări, modernizarea acestui drum judetean ce asigură o legătură mult mai rapidă cu judetul Alba va demara încă de luni. Desi termenul de executie a lucrărilor este de maxim 10 luni, ne dorim ca acesta să fie unul mult mai redus, astfel încât toti cei care tranzitează acest sector să beneficieze într-un timp cât mai scurt de conditii de circulatie civilizate, la standarde europene”, a declarat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

            Decizia demarării acestor ample lucrări de modernizare, ce vor fi executate în profunzimea drumului, a fost determinată de starea avansată de degradare a acestui sector, pe suprafata de rulare existând în prezent numeroase gropi, plombe deteriorate si fisuri asfaltice transversale care afectează în mod vizibil structura sistemului rutier si care sunt de natură a împiedica circulatia în bune conditii si în sigurantă.

În acest context, lucrările complexe ce vor contribui la îmbunătătirea substantială a conditiilor de circulatie constau, în principal, în lărgirea părtii carosabile până la sase metri, consolidarea profilului drumului cu piatră spartă, asternerea de covoare asfaltice si de uzură, executarea de santuri noi, amenajarea drumurilor laterale si refacerea semnalizării rutiere.

             

Biroul de presă

13 iulie 2017