Ș   

Vor fi reluate, cu fonduri europene, lucrările de modernizare a 40 de km de drum judeţean

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

 

Vor fi reluate, cu fonduri europene, lucrările de modernizare a 40 de km de drum judeţean

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat autorizaţia de construire în vederea continuării lucrărilor de modernizare a drumului judeţean 150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu.
Proiectul de reabilitare şi modernizare vizează un tronson cu o lungime de 39,7 kilometri, care porneşte de la ieşirea din municipiul Câmpia Turzii, traversează teritoriul a nu mai puţin de cinci comune şi ajunge până în DN16, în zona localităţii Turmaşi, comuna Mociu.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj:Vestea bună pentru clujeni este că vom relua lucrările pe acest drum care tranzitează o zonă extrem de vastă a judeţului. În plus, o parte consistentă a finanţării necesare investţei va proveni din fonduri europene, rezultând astfel o economie semnificativă pentru bugetul judeţului”.

Modernizarea, în profunzime, a acestui drum judeţean presupune inclusiv lărgirea părţii carosabile până la 6 metri, cu acostamente pe ambele părţi de minim 50 de cm. De asemenea, vor fi construite două poduri noi şi vor fi reabilitate încă şase poduri aflate pe traseu. 
Valoarea investţei este de 71.757.000 lei, din care 39.000.000 de lei provin din fonduri europene, diferenţa fiind asigurată din bugetul Consiliului Judeţean.
În prezent se pregăteşte încărcarea în SEAP a documentaţiei şi demararea efectivă a licitaţiei de lucrări.

 

Biroul de presă
27 aprilie 2021


Galerie foto