Ș   

Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 109A (DJ 108B) Ciubăncuța – Ciubanca.

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 109A (DJ 108B) Ciubăncuța – Ciubanca.
Lucrările se vor finaliza cu așternerea covorului asfalticConsiliul Județean Cluj a demarat pe drumul județean 109A (intersecție cu DJ 108B) – Ciubăncuța – Ciubanca lucrări de întreținere ce au drept scop îmbunătățirea calității drumului și a condițiilor de circulație. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea sectorului de drum vizat, pe toată lungimea acestuia.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Îmbunătățirea infrastructurii drumului județean Ciubăncuța – Ciubanca are o importanță aparte întrucât acesta asigură o legătură directă și rapidă între judeţele Cluj şi Sălaj, cu efecte pozitive în ceea ce privește dezvoltarea economico-socială a zonei”.

Lucrările de întreținere se desfășoară pe un sector în lungime de aproximativ 7,5 kilometri, mai exact de la km 48+566 la km 56+034, și constau în frezarea zonelor afectate, plombarea gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, aducerea la profil și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea podețelor, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea carosabilului și așternerea covorului asfaltic.
În această fază se execută lucrări constând în frezarea zonelor afectate, tratarea burdușirilor și a tasărilor, precum și alte lucrări pregătitoare în vederea asigurării frontului de lucru.


Biroul de presă
10 iunie 2021


Galerie foto