Ș   

A demarat asfaltarea drumului județean 161K Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 

A demarat asfaltarea drumului județean 161K Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie

 

Lucrările demarate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean 161K Bărăi – Sava – Mureșenii de Câmpie au intrat în faza așternerii covorului asfaltic.
Lucrările de întreținere, în ansamblu, vizează un sector de drum în lungime de peste 21 de kilometri cuprins între km 0+000 și km 21+120. Acestea se vor finaliza cu asfaltarea tronsonului de aproximativ opt kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 6+500 și 14+400.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Sunt lucrări mai mult decât necesare și utile întrucât acest drum face legătura între DJ 109C, pe direcţia Gherla, şi drumul naţional DN 16, pe direcţiile Apahida – Cluj-Napoca precum și spre cele două județe vecine, Bistrița-Năsăud și Mureș.”

În prealabil, au fost executate lucrări constând în curățarea platformei drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare, așternerea stratului de piatră spartă, refacerea terasamentelor deteriorate, aducerea la profil și completarea acostamentelor, realizarea fundației din blocaj de piatră brută, precum și  tratarea burdușirilor și a tasărilor, curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, înlocuirea unor podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona căii de rulare, dar și așternerea stratului de balast stabilizat.
După asfaltarea tronsonului vizat, în vederea completei finalizări a lucrărilor, vor fi executate operațiuni constând în refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere, șanțuri pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale și montarea de parapeți metalici în zonele unde situația impune acest lucru.

             

Biroul de presă
24 septembrie 2021


Galerie foto