3 NOI DRUMURI JUDEȚENE incluse în lista cu proiecte propuse la finanțare prin POR 2021-2027

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 

COMUNICAT DE PRESĂ 

CDR Nord-Vest a aprobat includerea a 3 NOI DRUMURI JUDEȚENE în lista cu proiecte propuse la finanțare prin POR 2021-2027

 

       Consiliul Județean Cluj a fost înștiințat de către Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, organism decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în întreaga regiune, cu privire la aprobarea listei cu proiectele propuse a fi finanțate prin POR 2021-2027.

Cele trei proiecte strategice de importanță majoră pentru județul Cluj, incluse în hotărârea CDR și propuse pentru finanțare sunt următoarele:

  1. Drumul de legătura între nodul Ciurila de pe Autostrada A3 și Centura Metropolitană Cluj-Napoca, în lungime de 15 km
  2. Drumul de acces înspre Spitalul Pediatric Monobloc, în lungime de 1,5 km
  3. Varianta de legătură între străzile 1 Mai (DN 1C) și strada Bistriței din municipiul Dej, în lungime de 1,7 km

Alin Tișe: „Toate cele trei trasee de drumuri județene propuse de Consiliul Județean, care asigură o conectivitate extrem de ridicată la rețeaua de transport TEN-T, au fost incluse în lista proiectelor propuse pentru finanțare din fonduri europene. Valoarea estimată a investiției pentru noile drumuri județene este de peste 45 de milioane de euro”.

Drumurile propuse au regim de prioritate ridicat, principalul lor scop fiind acela de asigurare a unei conectivități sporite între polurile urbane și căile de comunicare încadrate ca şi coridoare ale rețelei europene de transport (TEN-T). Prin crearea acestor noi fluxuri de transport se acoperă unele dintre nevoile principale ale județului Cluj în infrastructura de transport și se creează premisele unei dezvoltări echilibrate a întregului județ.

 

Biroul de presă
2 august 2022

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW