Pozitie fata de declaratiile senatorului Marius Nicoara

 

Referitor la unele afirmaţii făcute publice de către senatorul clujean Marius Nicoară, cu privire la decizia Nokia de a închide fabrica de la Jucu, facem următoarele precizări:
         Marius Nicoară, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj la acea vreme a negociat un contract pentru judeţ cu Nokia. Pentru a-l feri, însă, de ochii opiniei publice l-a secretizat, deşi acesta priveşte informaţii de interes public. Totodată a decis să investească peste 15 milioane de euro pentru viabilizarea terenurilor din Tetarom III, destinate Nokia, fără obligaţii concrete sau termene pentru parteneri.
    

   Specificăm că obligaţiile care revin Consiliului Judeţean Cluj prin contract au fost respectate întocmai. Subliniem că în contract nu există obligaţia, cu sancţiunea de reziliere sau închidere a fabricii, a construirii unei piste şi a unui terminal cargo pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. De altfel, o astfel de prevedere  sau clauză  ar fi contravenit normelor Consiliului Concurenţei şi legislaţiei româneşti şi europene în vigoare.
        Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, va solicita desecretizarea contractului, tocmai pentru ca toată lumea să cunoască modul de negociere, respectiv obligaţiile asumate de către Consiliul Judeţean, prin preşedintele său la aceea vreme, actualul senator Marius Nicoară, privitor la numărul de locuri de muncă, termene de realizare şi modalităţi de reziliere.
         Considerăm că această manieră de a folosi interesat informaţii de interes public, profitând de clauzele care au în vedere secretizarea unui contract, nu fac cinste unui reprezentant al comunităţii noastre în Parlamentul României.

Biroul de presă
29.09.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW