Vizita delegatie Chisinau la Liceul pentru Deficienti de Vedere

Liceul pentru Deficienţi de Vedere, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, este zilele acestea gazda unei delegaţii din cadrul Liceului Tehnologic pentru Copii cu Vedere Slabă, Chişinău. Prin intermediul vizitei se vor realiza schimburi de bune practici menite să contribuie la dezvoltarea programelor educaţionale derulate în cele două şcoli.
    Tot cu acest prilej, în cadrul Liceului pentru Deficienţi de Vedere Cluj, astăzi, 3 martie 2011, are loc Festivalul de muzică folk „Lacrimă de dor”, ediţia a IV – a, eveniment la care participă şi grupul din Chişinău.
    Vizita se va finaliza în data de 6 martie 2011 prin încheierea unui protocol de colaborare între cele două instituţii: Liceul pentru Deficienţi de Vedere Cluj şi Liceul Tehnologic pentru Copii cu Vedere Slabă, Chişinău, Liceul clujean propunând în acest sens şi sprijinind includerea şcolii din Chişinău în reţeaua europeană ENVITER – European Network for Vision Impairment Traininig, Education and Research, din a cărei componenţă, Liceul pentru Deficienţi de Vedere, Cluj – Napoca, face parte începând cu anul 2008.
    „Considerăm că ne revine datoria de a împărtăşi partenerilor noştri experienţele pozitive şi  paşii înainte pe care i-am marcat în diferite domenii de activitate, urmând a prelua, la rândul nostru, modelele acestora de bune practici. Totodată, este o misiune nobilă aceea de a oferi consultanţă şi de a sprijini eforturile de integrare europeană, în diferite structuri sectoriale, a omologilor noştri de peste Prut” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
03.03.2011

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW