Sinteza conferinta presa 30.11.2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, împreună cu vicepreşedintele Radu Bica şi Mircea Avram, directorul RAADPP Cluj, au susţinut astăzi, 30.11. 2010 o conferinţă de presă. În cadrul acesteia au fost prezentate următoarele probleme:
1. Proiectul  de modernizarea a 720 km de drumuri judeţene,
2. Proiectul construirii viitorului Spital Regional de Urgenţă
3. Promovarea produselor specifice judeţului Cluj prin Asociaţia “Produs de Cluj”
   1. Proiectul  de modernizarea a 718,275 km de drumuri judeţene; preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a prezentat prezultatele Studiului de fezabilitate pentru acest proiect. Proiectul de Fezabilitate va sta la baza desfăşurării procedurilor viitoare de adjudecare şi atribuire a acestor lucrări. “Este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte care au în vedere reabilitarea a aproximativ 720 de km de drumuri judeţene din cei peste 1.100 km pe care îi avem în administrare. Sperăm ca procedurile să fie finalizate în cel mai scurt timp, astfel încât lucrările să înceapă primăvara viitoare”, consideră d-nul Alin Tişe.
Datele Studiului de Fezabilitate, loturile precum şi preţurile estimative le aveţi în materialul ataşat.
   2. Proiectul construirii viitorului Spital Regional de Urgenţă; în ceea ce priveşte construirea viitorului Spital Regional de Urgenţă, preşedintele CJ, d-nul Alin Tişe a prezentat varianta continuării demersurilor pentru construirea acestuia pe amplasamentul de la Floreşti, aprobat prin Hotărâre de CJ şi prin Hotărâre de Guvern. “Cât priveşte amplasamentul în cadrul Tetarom, din răspunsul reprezentanţilor Monisterului Sănătăţii reiese că acesta se pretează pentru un Spital Judeţean de Urgenţă, necorespunzând necesităţilor unui Spital Regional. În acest context am obţinut sprijinul Ministerului Apărării, care va reloca depozitul de muniţii de pe amplasamentul pus la dispoziţie” a afirmat d-nul Alin Tişe. În continuare vor urma paşii necesari implementării acestui proiect,  primul pas constând în elaborarea Studiului de Fundamentare şi a celui de Prefezabilitate. Proiectul urmează a se desfăşura prin formula unui parteneriat public-privat.
   3. Promovarea produselor specifice judeţului Cluj prin Asociaţia “Produs de Cluj”; preşedintele CJ a anunţat că forul judeţean a obţinut din partea Ministerului Justiţiei rezervarea acestei denumiri. Din viitoarea asociaţie vor face parte Consiliul Judeţean Cluj, alături de SC Centrul Agro Transilvania SA şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, obiectivele principale ale acesteia fiind de a promova produsele locale, reprezentarea producătorilor locali la nivel naţional şi internaţional, toate acestea urmând a se desfăşura prin intermediul organizării şi participării la târguri şi evenimente de specialitate, alte metode specifice de promovare.

PROGRAM DE MODERNIZARE SI REABILITARE A DRUMURILOR JUDETENE PENTRU PERIOADA 2010-2012

Biroul de presă
30.11.2010

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW