Situatia drumurilor judetene – 16.12.2009

În cursul dimineţii zilei de 16.12.2009, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia autovehiculelor desfăşurându-se în condiţii de iarnă. Pe 86 de sectoare de drumuri circulaţia este îngreunată.
        Astăzi, 16.12.2009, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie, Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj, instituţie care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, acţionează cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil precum şi cu alte mijloace auto cu materiale antiderapante în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de circulaţie. Menţionăm faptul că, datorită ninsorilor căzute în timpul nopţii şi a dimineţii, zăpada depusă pe carosabil este între 1 şi 10 cm.
         Precizăm în acest context faptul că, în vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie pe drumurile judeţene, în cursul acestei zile se acţionează pe 86 de sectoare de drumuri judeţene, cu 73 de utilaje şi mijloace auto. În cursul zilei de 15.12.2009, RADJ a acţionat cu 64 de utilaje cu ajutorul cărora au fost împrăştiate pe 72 de sectoare de drum nu mai puţin de 848 tone de material antiderapant, inclusiv sare.
          Facem menţiunea că ieri, 15.12.2009, activitatea de deszăpezire a continuat şi în cursul nopţii. În caz de necesitate, în funcţie de nivelele de viabilitate, se va interveni şi pe alte sectoare de drumuri judeţene.
         „În ceea ce priveşte aria noastră specifică de competenţă, respectiv drumurile judeţene, acţiunea de deszăpezire şi intervenţie în urma acestei prime ninsori consistente şi generalizate s-a desfăşurat fără niciun fel de probleme majore. Pentru a asigura în continuare condiţii optime de circulaţie pe drumurile judeţene am dispus suplimentarea numărului de utilaje care acţionează în teritoriu şi a cantităţilor de material antiderapant urmând ca, dacă va fi necesar, să dispunem şi alte măsuri care se impun” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Biroul de presă
16.12.2009

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW