Demarare construire internat si cantina – Liceul pentru Deficienti de Auz

Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrările de construire a unui corp de clădire cu destinaţia de internat şi cantină care urmează să deservească Liceul pentru deficienţi de auz, instituţie de învăÈ›ământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean.
În cadrul construcţiei având un regim de înălţime D+P+3E cu o suprafaţă construită de 610,00 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2559.67 mp urmează să funcţioneze un internat şi o cantină cu o capacitate de 165 de locuri.

          În urma licitaţiei derulate în acest scop, construcţia clădirii a fost adjudecată de societatea clujeană Grup 4 Instalaţii. Se preconizează ca finalizarea imobilului să aibă loc la sfârşitul anului viitor.

          Finanţarea investiţiei în sumă de 3.016.000 lei fără TVA urmează să fie asigurată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Cluj precum şi din fonduri ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

          „Am apreciat edificarea acestui nou imobil ca fiind absolut necesară pentru a putea asigura acestor copii cu nevoi educative speciale condiţii de cazare şi de studiu corespunzătoare standardelor europene din domeniu. Urmează astfel să înlocuim vechile dormitoare cu câte 40 de paturi suprapuse intercalate printre sălile de curs cu dormitoare de câte doar patru paturi şi câte o baie la fiecare două camere. Totodată, vom amenaja o cantină corespunzătoare, vom moderniza şi reconfigura cabinetul medical şi infirmeria”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Radu Bica.

           Reamintim în acest context faptul că în cadrul Liceului pentru Deficienţi de Auz, instituţie de învăţământ special care funcţionează sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, sunt şcolarizaţi 201 elevi cu deficienţe de auz şi asociate proveniţi din 17 judeţe ale ţării, dintre care 150 sunt în regim de internat-cantină semestrial (inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică).

Biroul de presă
26.11.2009

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW