Măsuri şi fonduri pentru elevii şcolilor speciale

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe, a iniţiat un Proiect de Hotărâre de Consiliu Judeţean referitor la subvenţionarea cu 50% a abonamentului pe mijloacele de transport în comun pentru elevii şcolilor speciale, instituţii de învăţământ aflate sub autoritatea Consiliului Judeţean. 

           Conform prevederilor Legii 84/1995, elevii şi studenţii beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun, precum şi pentru transportul intern auto, feroviar şi naval, pe tot parcursul anului calendaristic. Elevii şcolilor speciale, aflate sub autoritatea CJ, nu beneficiază de acest drept, Primăria asigurând subvenţiile doar pentru şcolile din subordine. În aceste condiţii, preşedintele CJ consideră că este necesară subvenţionarea elevilor din şcolile speciale care nu se încadrează în gradul de handicap care le acordă gratuitate pe transport, conform normativelor în vigoare.

„Este necesar să facem în aşa fel încât şi aceşti copii să beneficieze de un drept de care ceilalţi elevi îl au. Nu este cazul să fie cuprinşi toţi elevii din şcolile speciale, deoarece unii dintre aceştia beneficiază de prevederile altor legi specifice, care le asigură gratuitatea. Dar există cazuri de elevi care nu se încadrează în gradele de handicap specificate în normative, dar nu beneficiază nici de prevederile Legii 84. Acest fapt trebuie corectat”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean, d-nul Alin Tişe.

           Pentru pregătirea Hotărârii de CJ referitoare la bugetul asigurat acestor instuituţii astăzi, 16.02.2009, a avut loc întâlnirea dintre vicepreşedintele CJ, d-nul Radu Bica, şi directorii unităţilor de învăţământ special, cu scopul de a discuta problemele legate de asigurarea de către CJ a sumelor necesare susţinerii activităţii acestor unităţi de învăţământ. În urma analizării propunerilor de buget a fost elaborată schiţa de buget care urmează să fie discutată în plenul Consiliului Judeţean.

             „S-a luat în discuţie inclusiv mărirea alocaţiei pentru hrana acestor copii, până la suma de 11 lei pe zi, ceea ce va însemna practic dublarea alocaţiei existente în momentul de faţă” a declarat vicepreşedintele Radu Bica.

 

Biroul de Presă
16.02.2009

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW