Accesare comună de fonduri europene

Mâine, 27.01.2009, cu începere de la ora 13.00, la sediul Consiliului Judeţean Cluj va avea loc o întâlnire a preşedinţilor de Consilii Judeţene din Regiunea de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Maramureş şi Satu Mare). Scopul acestei întâlniri este constituirea unei Asocieri de Dezvoltare Intercomunitară în vederea accesării de fonduri prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 3, « Îmbunătăţirea infrastructurii sociale », domeniul major de intervenţie 3.3 « Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă ». Concret, judeţele semnatare urmează să solicite suma de 12,03 de milioane de Euro în vederea achiziţionării de Autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, pentru intervenţii la accidente colective şi pentru salvări urbane, Autospeciale de cercetare N.B.C.R. (nuclear, biologic, chimic, radiologic), Autospeciale pentru descarcerări grele, Autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, Ambulanţe de prim ajutor şi reanimare, precum şi a unui centru de comandă şi control, acestea urmând a fi folosite de Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.
 ”Acestă Asociere, realizată pentru un proiect de interes comun, se poate constitui într-un adevărat parteneriat instituţionalizat pentru viitoare proiecte comune, în special în ceea ce înseamnă accesarea unor proiecte pe fonduri europene”, consideră preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, d-nul Alin Tişe.
 Declaraţiile de presă legate de acest proiect vor fi susţinute, cu începere de la ora 14.00, în sala Mare de Şedinţe a Palatului Administrativ.

 

Biroul de Presă
26.01.2009

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW