Peste 5.800.000 de lei contribuţie a CJ Cluj pentru reabilitarea a două şcoli speciale clujene

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

 

Informare de presă
Peste 5.800.000 de lei contribuţie a CJ Cluj pentru reabilitarea a două şcoli speciale clujene

     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat contractele de finanţare din fonduri europene a două proiecte ce au ca scop modernizarea, reabilitarea şi echiparea unor instituţii de învăţământ special aflate în subordinea forului administrativ judeţean, respectiv Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz ,,Kozmutza Flóra” şi Şcoala Gimnazială Specială Huedin.
     Astfel, în ceea ce priveşte proiectul câştigat de Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz ,,Kozmutza Flóra” acesta vizează reabilitarea şi modernizarea clădirii care găzduieşte atelierele instituţiei de învăţământ. Potrivit documentaţiei tehnice întocmită în acest sens s-a evidenţiat necesitatea unei reabilitări structurale şi a unei reamenajări arhitecturale a clădirii, fiind prevăzute intervenţii la fundaţii, la elementele verticale portante, la subansamblul de planşee, la subansamblul şarpantei, şi totodată, intervenţii la scării şi la coşurile de fum.
     Prin implementarea proiectului ,,Reabilitarea şi modernizarea clădirii atelierelor din cadrul Şcolii Gimnaziale Speciale ,,Kozmutza Flora” se urmăreşte creşterea gradului de participare a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale la nivelul învăţământului obligatoriu prin îmbunătăţirea condţilor de desfăşurare a activităţilor educaţionale. Valoarea totală a investţei este estimată la suma de 4.841.754,72 de lei, TVA inclus, contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Cluj fiind de 1.051.094,07 de lei.
     De asemenea, cel de-a doilea proiect ce va primi finanţare nerambursabilă în vederea implementării este cel de ,,Reabilitare, modernizare şi echipare a Şcolii Gimnaziale Speciale Huedin”, valoarea totală estimată a investţei fiind de 6.776.469,57, TVA inclus, din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Cluj este de 4.810.941,83 de lei.
     În prezent, activitatea şcolii se desfăşoară în trei clădiri, repartizate pe corpuri de clădire şi funcţiuni astfel: corp de clădire C2 – birouri, sală de sport; corp de clădire C3 – săli de clasă, magazii; corp de clădire C4 – săli de clasă. Potrivit documentaţiei tehnice elaborată în vederea stabilirii modalităţii optime de reabilitare şi modernizare a celor trei construcţii s-a constatat necesitatea realizării unor lucrări de termoizolare a pereţilor exteriori, de refacere a faţadelor, cu aducerea ansamblului la imaginea originală, şi amenajări de ordin funcţional la sistemul de compartimentare. Totodată, sunt prevăzute reparaţii, reabilitări şi înlocuiri la finisaje, tâmplărie şi instalaţii, refacerea instalaţiilor electrice şi extinderea acestora şi instalarea unor centrale termice în fiecare corp de clădire. Se vor realiza rampe pentru persoane cu dizabilităţi, se vor amenaja noi grupuri sanitare, iar în subsolul corpului C2 urmează a fi amenajată o bibliotecă, cu spaţii de lectură, mobilată corespunzător.

Biroul de presă
7 noiembrie 2019

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW