Paşi concreţi pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în patru comune din zona municipiului Gherla, inclusiv

CONSILIUL JUDEŢEAN CLUJ

Informare de presă
Paşi concreţi pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în patru comune din zona municipiului Gherla, inclusiv

     

     Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe, a semnat autorizaţia de construire pentru executarea lucrărilor de extindere şi reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Gherla şi în sistemul Gherla rural, lucrări ce se vor desfăşura în cadrul Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj în perioada 2014 – 2020.
     Alin Tişe, preşedintele forului administrativ judeţean: „Este un nou pas pe care îl facem pentru a obţine o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu şi normativelor europene în vigoare. Demersurile noastre au scopul de a asigura creşterea calităţii vieţii cetăţenilor şi distribuirea apei de cea mai bună calitate”.
     La nivelul municipiului Gherla, lucrările de alimentare cu apă vor viza racordul la reţeaua existentă, o nouă staţie de clorinare, extinderea conductei de aducţiune cu lungimea de 2,8 km, o nouă staţie de pompare, reabilitarea a 7,9 km de reţea de distribuţie, extinderea reţelei de distribuţie cu lungimea de 3,6 km şi un rezervor de înmagazinare cu volumul de 100 mc. Nu în ultimul rând, vor fi reabilitaţi 8,5 km de reţea de canalizare şi se va asigura extinderea acestei reţele cu lungimea de 3 km.
     În ceea ce priveşte alimentarea cu apă a celor patru comune clujene din zona municipiului Gherla – Buza, Cătina, Sânmartin şi Ţaga, sunt prevăzute lucrări de extindere atât a reţelelor de distribuţie în lungime de aproximativ 42 de km, cât şi a conductelor de aducţiune în lungime de peste 18 km. De asemenea, comunele vor beneficia, cumulat, de patru noi staţii de pompare, trei staţii de clorinare şi trei rezervoare de înmagazinare. Nu în ultimul rând, se vor realiza racordurile necesare, precum şi lucrările de traversare a cursurilor de apă.
     Lucrările vor fi executate în baza contractului de lucrări numărul cinci din cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020”, proiect cu finanţare europeană în valoare de 355,6 milioane de euro, câştigat de către Compania de Apă „Someş” S.A. la finele anului 2018.

 

Biroul de presă
8 noiembrie 2019

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW