Delegație oficială chineză, în vizită la Consiliul Județean Cluj

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Delegație oficială chineză, în vizită la Consiliul Județean Cluj

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, domnul Marius Mînzat, a primit duminică, 12 mai 2024, vizita unei delegații oficiale chineze din provincia înfrățită Shandong, condusă de domnul Yang Dongqi, vicepreședintele Comitetului Permanent al Congresului Poporului Provinciei Shandong. Scopul întrevederii a fost acela de a intensifica relațiile de cooperare bilaterală și de a identifica noi oportunități pentru dezvoltarea domeniilor de interes reciproc.

Marius Mînzat, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj: „Suntem încântați de această nouă vizită a partenerilor din provincia înfrățită Shandong, din a cărei experiență avem, cu siguranță, de învățat. Ne dorim ca toate discuțiile noastre și schimburile de informații să se concretizeze în parteneriate solide și proiecte sustenabile, reciproc avantajoase.

În ceea ce privește expoziția de artă din Shandong, aceasta reprezintă o inițiativă excelentă, una dintre rarele ocazii în care maiestuoasa civilizație chineză și bogăția vibrantă a culturii române converg într-o sărbătoare a artei, istoriei și prieteniei. E important să profităm de oportunitatea de a ne aprofunda înțelegerea și aprecierea reciprocă a moștenirii celuilalt. Prin artă, depășim granițele și stabilim conexiuni care ne unesc în umanitatea noastră comună.”

Pe parcursul întâlnirii ce a avut loc la sediul forului administrativ județean, domnul vicepreședinte Mînzat a realizat o prezentare complexă și detaliată a județului Cluj, a Consiliului Județean, precum și a municipiului Cluj-Napoca.

Totodată, s-a discutat despre unele dintre instituțiile aflate în subordinea forului administrativ județean, respectiv Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj, Compania de Apă „Someș” S.A. și Filarmonica de Stat „Transilvania”. În acest context, domnul Mînzat a vorbit și despre oportunitățile oferite de Parcurile Industriale administrate de către Consiliul Județean Cluj prin intermediul Tetarom S.A. și multiplele facilităţi pe care acestea le oferă investitorilor.

La rândul său, conducătorul delegației oficiale chineze, domnul Yang Dongqi, s-a arătat impresionat de multitudinea și diversitatea informațiilor primite, precizând că în urma discuțiilor are o imagine mult mai clară asupra a ceea ce înseamnă județul Cluj și municipiul Cluj-Napoca.

Ulterior vizitei de la sediul Consiliului Județean Cluj, membrii delegației chineze, însoțiți de vicepreședintele instituției, domnul Marius Mînzat, și alți reprezentanți ai forului administrativ județean, au participat la vernisajul expoziției de artă din Shandong – „Civilizația Fluviului Galben îmbrățișează cultura română”, care a avut loc la Centrul de Cultură Urbană Casino din municipiul Cluj-Napoca. Evenimentul este o reconfirmare a relațiilor de bună colaborare dintre județul Cluj și regiunea Shandong, în contextul în care cele două părți au pus, în urmă cu 14 ani, bazele unei cooperări solide. Agenda întâlnirii oficiale a cuprins, de asemenea, și vizitarea Târgului Produs de România, organizat de Consiliul Județean și Asociația Produs de Cluj la Sala Sporturilor, oaspeții chinezi având ocazia de a degusta și achiziționa produse tradiționale din Cluj și din întreaga țară.

Biroul de presă
12 mai 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW