A VII-a ediție a taberei de sporturi montane pentru elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

A VII-a ediție a taberei de sporturi montane pentru elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere

Cea de-a șaptea ediție a Taberei de sporturi montane pentru elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, la finele săptâmânii recent încheiate.

Și de data aceasta, tabăra a reunit peste 50 de participanți: elevi, cadre didactice, voluntari și organizatori și s-a desfășurat, tradițional, la Moara de Pădure, în comuna Băișoara. Cei mai mici elevi au fost din clasa a IV-a, iar cei mai mari, liceeni.

Tabăra de la Moara de Pădure este, de ani buni, cadrul perfect pentru ca elevii Liceului Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, instituție de învățământ special aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, să-și cultive dragostea pentru munte, încrederea în sine și în ceilalți.

Cu ajutorul organizatorilor și al voluntarilor, dar și al salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, care au asistat evenimentul, tinerii au învățat și aprofundat parcurgerea tirolianelor de diverse mărimi, a traseelor suspendate din parcul de aventură dar și cățăratul la panou artificial.

Ca de fiecare dată, seara, în jurul focului de tabără, valea a răsunat de cântecele de tabără. Este unul dintre momentele cel mai așteptate de către copii, al căror repertoriu conține, deja, ore de cântat fără să repete vreo melodie.

Evenimentul se bucură de asemenea apreciere încât, și în acest an, sunt programate două ediții: de primăvară și de toamnă. Tabăra este organizată de ACS Kory Francisc, Organizația de caritate Eco Phoenix, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj din subordinea Consiliului Județean Cluj, ajutați de voluntari de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul U.B.B. – Departamentul Kinetoterapie, precum și de elevi de la mai multe licee din județul Cluj.

Biroul de presă
3 iunie 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW