Peste 54 de milioane de lei pentru apa clujenilor

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 

 COMUNICAT DE PRESĂ

 

Peste 54 de milioane de lei pentru apa clujenilor

 Compania de Apă „Someș” S.A. a obținut o nouă finanțare pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare din județ

 

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a primit recent notificarea de acceptare pentru finanțare a proiectului „Extindere rețele de alimentare cu apă și canalizare în aglomerările Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Huedin, Aghireșu-Fabrici, Bonțida și Cojocna” prin Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o nouă veste bună și o investiție la finalul căreia, cu ajutorul banilor europeni, vom obține o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu. Astfel, vom aduce clujenilor un plus de bunăstare și confort. De asemenea, e un pas înainte spre ambițiosul obiectiv asumat, acela de racordare integrală a județului la apă potabilă de cea mai bună calitate și canalizare.”

Conform notificării Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene de acceptare a finanțării, valoarea totală a proiectului este de 54.457.071,51 lei, cu TVA inclus.

Lucrările propuse vizează extinderea rețelei de alimentare cu apă și canalizare în 11 localități din județul Cluj, respectiv Cluj-Napoca, Florești, Gherla, Mintiu Gherlii, Dej, Huedin, Macău, Leghia, Băgara, Bonțida și Cojocna. Concret, rețelele de apă vor fi extinse pe o lungime totală de 13,48 km, iar cele de canalizare pe o lungime de 33,99 km.

Proiectul vine în completarea investițiilor majore derulate de Compania de Apă „Someș” S.A., prin programele cofinanțate de Uniunea Europeană, conform Master-Planului actualizat în anul 2022 – Strategia de investiții la nivel regional pe termen scurt, mediu și lung (2050).

 

Biroul de presă

6 iunie 2024

 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW