Asociația „Produs de Cluj” – coorganizator al Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Asociația „Produs de Cluj” – coorganizator al Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion

 

Asociația „Produs de Cluj”, entitate care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, este, în acest final de săptămână, alături de Asociația Culturală Pro Transilvania, organizatorul Festivalului Internațional de Modă Transilvania Fashion – Powered by Banca Transilvania (FITF). Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 6 – 8 septembrie 2024, pe esplanada Centrului de Cultură Urbană din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „După 13 ani și sute de evenimente în care a promovat tradiția și cultura populară clujeană în țară și în Europa, Asociația „Produs de Cluj”, proiectul nostru de suflet și spirit, a făcut un pas mare. Nu doar că va avea două prezentări, dar este și coorganizator al unuia dintre cele mai importante festivaluri de modă din România. Sunt două premiere absolute, respectiv cooptarea în echipa de organizare a unui ONG sprijinit de Consiliul Județean Cluj, și prezentare de costume populare de sărbătoare, piese de patrimoniu,  în deschiderea festivalului”.

La această ediție a FITF participă 112 designeri, creatori consacrați, invitați speciali din țară și din străinătate, studenți și absolvenți ai universităților de profil. Nu în ultimul rând, festivalul se bucură, și în acest an, de colaboratori valoroși din domeniile modeling-ului, make-up-ului, hairstyling-ului, al fotografiei de modă. Alături de România, designeri din alte nouă țări își vor prezenta, la Cluj, creațiile vestimentare: Italia, Germania, Regatul Țărilor de Jos, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, China și Egipt. Este prima oară când festivalul depășește granițele Europei.
FITF este organizat de Asociația Culturală Pro Transilvania, împreună cu Asociația „Produs de Cluj”, în colaborare cu European Fashion Council și FashionTV, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

 

Biroul de presă
6 septembrie 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW