Consiliul Județean Cluj, model internațional de bune practici în domeniul regenerării urbane durabile

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Cluj, model internațional de bune practici în domeniul regenerării urbane durabile

 

Consiliul Județean Cluj a fost desemnat câștigător al concursului Orașul durabil 2024, categoria Județe și municipii, pentru modul în care a conceput, pentru municipiul Gherla, proiectul de regenerare urbană a Cartierului Nou din Gherla.

Acest proiect, care pune accentul pe dezvoltarea unor poli urbani de echilibru în zonele metropolitane ale județului Cluj, prin promovarea unei abordări integrate și durabile, a fost desemnat câștigător al concursului de soluții organizat de Ambasada Franței în România și jurizat de reputați specialiști francezi și români.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:Premiul reprezintă o recunoaștere internațională a modului în care ne raportăm la noile abordări în materie de dezvoltare urbană, reducerea disparităților dintre centru și periferie, dar și a felului în care se poate regenera o zonă, în beneficiul comunității. Felicit colegii implicați în conceperea acestui proiect-etalon și mulțumesc, totodată, Ambasadei Franței pentru întregul sprijin oferit în implementarea lui”.

Ca urmare a premiului obținut, respectiv a calității soluțiilor durabile propuse, Consiliul Județean va beneficia de asistență tehnică din partea specialiștilor francezi, astfel încât proiectul de regenerare a Cartierului Nou din Gherla să beneficieze de eticheta „eco-cartier”.

Juriul care a desemnat câștigător proiectul Consiliului Județean Cluj a fost format din reprezentanți ai Ambasadei Franței, ai ministerului francez al Tranziției Ecologice și Coeziunii Teritoriale, ai Centrului francez de expertiză în domeniul amenajării urbane durabile (Cerema), ai Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației din România, precum și ai societății civile și mediului academic.

 

Biroul de presă

16 octombrie 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW