Târgul regional de știință CODE Kids Cluj 2024

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 

Târgul regional de știință CODE Kids Cluj 2024

 

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj și Asociația „Prietenii Bibliotecii Județene Cluj” organizează la Cluj-Napoca cu ocazia Zilei Internaționale a Internetului, în parteneriat cu Fundația Progress, Târgul regional de știință CODE Kids Cluj 2024.

Coderii de la cluburile de programare Code Kids: CLUBUL ROBOTICA, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Cenade, Alba, CLUB ROBOTICA CARITAS BLAJ, Asociația Caritas Mitropolitan Greco Catolic Blaj, Alba, CLUBUL CODE KIDS, Biblioteca Comunală Bucium, Alba, CLUBUL ROBO KIDDOS, Școala Gimnazială Dumitra, Bistrița-Năsăud, CLUBUL BIBLIOTECH, Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj, Filiala “Traian Brad”, CLUBUL EXPLORATORII ÎN VIITOR, Biblioteca Comunală Romos, Hunedoara, CLUBUL INVENTION, Biblioteca Comunală Albești, Mureș, CLUBUL ROBOCODE, Biblioteca Județeană “Ioniță Scipione Bădescu”, Sălaj, FIRST GENERATION CODE KIDS, Biblioteca Comunală Marca, Sălaj vor prezenta publicului proiecte inovative de robotică, programare și tehnologie.

Proiectele prezentate, având ca temă rezolvarea unei probleme comunitare, au rolul de a stimula inovația, schimbul de idei și încurajează comunicarea, colaborarea și munca în echipă.

Târgul se va desfășura la Sediul central al Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj, Calea Dorobanților, nr. 104, marți, 29 octombrie 2024, între orele 11.00-15.00.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului ”CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”.

 

Despre Fundația Progress

Fundația Progress este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente. Prin parteneriatele create, Fundația Progress se concentrează pe facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul inovației, crearea de competențe IT și STEM și dezvoltarea de noi metodologii pentru proiectarea participativă și incluziunea socială. În îndeplinirea obiectivelor și pentru a ajunge la orice grup social organizația folosește bibliotecile publice și spațiile comunitare din sate și orașe ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială. www.progressfoundation.ro

 

Despre CODE Kids România

CODE Kids este un program gratuit dezvoltat de Fundația Progress, care propune o soluție de alfabetizare digitală în rândul copiilor din mediul rural și urban mic. Acesta a luat naștere în contextul în care aproape 50% din copiii de la țară iau note sub 5 la Evaluarea Națională, la matematică. De aceea, din 2017 Fundația Progress a inițiat, pilotat și rafinat învățarea programării pentru copiii de 10-14 ani din mediul rural folosind bibliotecile publice ca spații de învățare și bibliotecarii publici ca facilitatori ai învățării. Metodologia noastră se bazează pe cercetările fundamentale ale lui Sugata Mitra – modelul SOLE – Self Organizing Learning Environment (Medii de învățare auto organizate), cunoscut și ca modelul Școala din cloud.

Proiectul are ca scop crearea unei mișcări naționale de coding și STEM în care copii, tineri, bibliotecari și voluntari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Doar în anul 2023, Fundația Progress a coordonat 227 de cluburi active de programare în bibliotecile publice, școli sau sedii de ONG-uri din localități rurale și mic urbane, în 40 de județe din România, plus 30 de cluburi în Republica Moldova iar în anul 2024, avem 247 de cluburi, dintre care 213 în toată România și 34 în Republica Moldova. Aici au învățat bazele programării și câștigă competențe STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) peste 12.000 de copii, pe două trepte de educație: începători și avansați, de la începutul programului. Programul a primit Premiul III la Secțiunea Educație și Învățământ în cadrul Galei Societății Civile, ediția 2023.

CODE Kids este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.codekids.ro

 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW