Expozitie Lego, decenii de istorie la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj,  găzduieşte în perioada 15-20 mai 2012, expoziţia LEGO – DECENII DE ISTORIE.
      Vernisajul expoziţiei “Lego – Decenii de Istorie”, cea mai mare expoziţie Lego realizată vreodată într-un muzeu din România, va avea loc mâine, 15 mai 2012, ora 9.00. Expoziţia este realizată în colaborare cu Asociaţia Brickenburg şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Departamentul de Mecatronică şi Dinamica Maşinilor. Construcţiile prezentate sunt realizate din peste 5.000.000 de piese, în greutate de aproximativ o tonă, fiind desfăşurate pe o suprafaţă de cca 120 metri pătraţi.
      Piesele prezentate în expoziţie ilustrează tematici cum ar fi: spaţii culturale şi spaţii muzeale, urbanism tradiţional şi contemporan, tradiţii populare, dar şi îmbinarea tuturor acestora cu tehnologia modernă. La standul amenajat la intrarea în clădirea muzeului, CleverToys prezintă o expoziţie cu vânzare cuprinzând oferte promoţionale.
      În cadrul acestei manifestări, în data de 18 mai, ora 15.00, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, va fi organizată conferinţa cu tema Lego – mai mult decât un joc, în cadrul căreia vor fi prezentate istoricul sistemului Lego şi importanţa sa pentru disciplinele tehnice şi domeniul psihopedagogiei.
       La Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Lego – mai mult decât un joc ne demonstrează că aproape totul este posibil.
       Expoziţia va fi deschisă în perioada 15-20 mai 2012. Preţul unui bilet este de 3 lei.   

 
Biroul de presă
14.05.2012

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW