Amplu exercițiu de salvare din peșteră în Avenul cu spinare

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 Amplu exercițiu de salvare din peșteră în Avenul cu spinare

 Un amplu exercițiu de salvare din peșteră a avut loc la finele săptămânii recent încheiate, în Avenul cu spinare din comuna Mărgău, județul Cluj. Organizat de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean, exercițiul s-a desfășurat după următorul scenariu:

– alarmarea serviciului printr-un apel prin numărul unic de urgență 112 în jurul orei 6:30, solicitând intervenția Salvaspeo în cazul unei victime ce acuză probleme respiratorii după ce a fost lovită de un buștean în zona toracică. Accidentul s-a produc în urma dislocării unui buștean de către unul dintre colegii victimei ce cobora în aven.

– pe parcursul operațiunii de salvare, unul dintre salvatorii aflați în misiune a fost accidentat în urma căderii unei pietre.

La exercițiul complex de salvare din aven care a durat peste 12 ore au participat 23 de persoane din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj (dintre care trei medici voluntari) și au fost folosite toate echipamentele din dotarea serviciului necesare unei operațiuni dificile de extragere a victimelor din peșteri.

Biroul de presă
17 iunie 2024

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW