Asfaltare drumuri judetene

Unul dintre proiectele prioritare ale administraţiei clujene îl reprezintă îmbunătăţirea infrastructurii de transport din judeţul Cluj, respectiv modernizarea şi reabilitarea reţelei de 1205,60 km de drum judeţean. În acest context, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Mihai Seplecan, întreprinde demersurile necesare în vederea asfaltării întregii reţele de drumuri judeţene din judeţ, mai puţin a acelor sectoare de drum asfaltate în ultimii trei ani de zile, care beneficiază de o îmbrăcăminte în stare bună.
     Printre lucrările propuse a fi realizate în cadrul acestui proiect se numără: aşternerea de covoare asfaltice pe sectoarele de drum cu asfalt degradat şi peste reciclările existente neprotejate, tratamente bituminoase pe sectoarele de drum cu asfalt în stare relativ bună, reabilitări pe sectoarele intens circulate şi cu aflux mare de turişti, respectiv asfaltarea completă a sectoarelor de drum pietruite.   
     Valoarea estimată a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii este de aproximativ 140-150 de milioane de euro, preţul exact, respectiv soluţia tehnică fiind stabilite ulterior elaborării proiectelor tehnice. Printre sursele de finanţare ale acestui proiect se numără atât sursele proprii cât şi varianta „creditului furnizor”, executantul lucrărilor de modernizare a drumurilor judeţene, care va primi şi întreţinerea acestora, va fi interesat să lucreze într-un timp cât mai scurt, la o calitate superioară, astfel încât costul de întreţinere să fie unul mic.
    „Îmi doresc să pregătim documentaţia tehnică într-un timp cât mai scurt astfel încât lucrările să înceapă cât mai repede, termenul de execuţie fiind estimat la aproximativ 1,8 – 2 ani de zile. Ştim cu toţii care este situaţia unor sectoare de drum judeţean care tranzitează judeţul şi cum arată unele artere care duc spre zonele turistice. Prin acest proiect dorim să venim atât în întâmpinarea cetăţenilor clujeni, respectiv a celor străini care îl tranzitează, cât mai ales în sprijinul turiştilor care doresc să ajungă la unul dintre multele obiective de interes turistic care le are acest judeţ. Consider că o condiţie esenţială în vederea dezvoltării echilibrate şi armonioase a întregului judeţ, a îmbunătăţirii potenţialului turistic, a reducerii decalajelor de dezvoltare între mediul urban şi mediul rural, precum şi între diferitele zone sau localităţi ale judeţului o reprezintă crearea unei infrastructuri rutiere moderne, la nivelul standardelor europene din domeniu” a declarat domnul Mihai Seplecan.

Biroul de presă
12 august 2014

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW