Atacarea deciziei CAD

Marţi, 30 iunie 2015, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a semnat Înştiinţarea de Nemulţumire prin care a contestat în mod oficial soluţia pronunţată de Comisia de Adjudecare a Disputelor în litigiul pe care Consiliul Judeţean Cluj îl are, în calitate de beneficiar, cu asocierea condusă de societatea ATZWANGER S.P.A., în ceea ce priveşte implementarea Acordului contractual nr.1/116 din 05.01.2012 – Centru de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Cluj. Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean a solicitat societăţii Atzwanger remedierea în regim de maximă urgenţă a tuturor lucrărilor neconforme deja realizate la acest obiectiv de maximă importanţă pentru judeţul Cluj.
      Acest demers survine ca urmare a nerespectării de către Asocierea ATZWANGER SPA – SC LADURNER IMPIANTI SRL – SC CONFORT SA, SC VEL SERVICE SA a niciunuia dintre termenele şi, respectiv, a niciuneia dintre măsurile convenite în cadrul întâlnirii cu conducerea Consiliului Judeţean Cluj din data de 17 iunie 2015, respectiv ca urmare a netransmiterii către forul administrativ judeţean a unor propuneri pertinente menite să contribuie la deblocarea situaţiei şi continuarea contractului CMID precum şi ca urmare a nesemnării unui act adiţional în acest sens în interiorul termenului de atacare a deciziei CAD.
      „Prin acest demers doresc să transmit un mesaj extrem de clar atât societăţii Atzwanger şi asocierii pe care o reprezintă cât şi tuturor celorlalţi parteneri contractuali ai Consiliului Judeţean Cluj, actuali sau viitori, acela că suntem deschişi la dialog şi colaborare atâta timp cât legile şi interesele clujenilor sunt respectate. În momentul în care bunei noastre credinţe şi dorinţei noastre de deblocare a proiectelor nu li se răspunde pe măsură, nu vom ezita să parcurgem procedurile legale pentru a ni se face dreptate. Potrivit prevederilor contractuale, urmează o perioadă de 54 de zile în care încă mai putem să ajungem la un acord cu Atzwanger în ceea ce priveşte remedierea tuturor lucrărilor neconforme şi îndeplinirea cerinţelor pe care le-am formulat deja. În cazul în care nu vom ajunge la o înţelegere în acest interval, îi asigur public pe toţi clujenii că, în cea de-a 55-a zi începând de astăzi, vom iniţia procedurile de achiziţii publice pentru continuarea lucrărilor, în paralel cu continuarea demersurilor legale pentru recuperarea prejudiciilor. Finalizarea lucrărilor aferente Centrului de Management Integrat al Deşeurilor este un obiectiv mult prea important pentru a ne mai putea permite să aşteptăm ca cineva să binevoiască să respecte legea şi să pună în aplicare clauze pe care şi le-a asumat prin semnarea unui contract extrem de clar” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

Biroul de presă
30 iunie 2015

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW