Au fost reluate lucrările de modernizare, cu fonduri europene, a DJ 107P Gilău – Someșu Rece -Mărișel – DN1R. Lucrările urmează să fie finalizate la sfârșitul acestui an

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Au fost reluate lucrările de modernizare, cu fonduri europene, a DJ 107P Gilău – Someșu Rece -Mărișel – DN1R

Lucrările urmează să fie finalizate la sfârșitul acestui an

 

 

Lucrările desfășurate de Consiliul Județean Cluj în vederea finalizării, cu fonduri europene, a modernizării drumului județean DJ 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, au fost reluate.
În această etapă se execută lucrări de așternere a celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură, pe sectorul de drum situat pe raza comunei Mărișel, în zona monumentului ”Crucea Iancului”.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Dată fiind importanța strategică și turistică a drumului, ne dorim ca acesta să se prezinte în cele mai bune condiții. Urmărim îndeaproape întregul proces de reabilitare și modernizare, astfel încât la finalul lucrărilor acesta să îndeplinească toate standardele de calitate și siguranță. De altfel, exact în acest scop, am impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani.”

În ceea ce privește stadiul fizic al lucrărilor, acelea care vizează sistemul rutier au fost realizate în proporție de peste 60%. În cadrul acestora, a fost așternut deja primul strat de asfalt pe o lungime însumată de peste 24 de kilometri, iar cel de-al doilea strat, cel de uzură, pe o lungime totală de peste 14 kilometri.
În ansamblu, lucrările de reabilitare vizează nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care activitatea pe șantier continuă cu lucrări la zece dintre acestea, iar un pod a fost deja finalizat.
De asemenea, au fost deja montate 645 de podețe, reprezentând un stadiu fizic de 75,4%, iar lucrările de consolidări au fost realizate în proporție de 95,71%.
În valoare de 96.454.503,72 lei, fără TVA, investiția este finanțată atât de la bugetul județului cât și din fonduri europene.

 

Biroul de presă
28 aprilie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW