CJC a autorizat lucrările de creștere a capacităților de înmagazinare a apei în comunele Viișoara și Tritenii de Jos  

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 COMUNICAT DE PRESĂ

 CJC a autorizat lucrările de creștere a capacităților de înmagazinare a apei în comunele Viișoara și Tritenii de Jos  

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat autorizația de construire a patru noi rezervoare de înmagazinare a apei pe teritoriul comunelor Viișoara și Tritenii de Jos.

Investiția va asigura un consum optim pentru consumatorii casnici, dar și o rezervă de apă pentru combaterea unor potențiale incendii la imobile sau de vegetație.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: „Este important ca proiectele de extindere și modernizare a rețelelor de apă să vizeze toate zonele județului Cluj, cu atât mai mult cu cât o mare parte din ele sunt finanțate din fonduri europene”.

În ceea ce privește comuna Tritenii de Jos, investiția prevede construirea a două rezervoare de înmagazinare a apei potabile de 600 mc fiecare, ce vor deservi localitățile Pădureni, Colonia, Tritenii de Sus și reședința, Tritenii de Jos. Totodată,  va fi amenajată și o stație de dezinfecție a apei.

Localitățile Viișoara și Urca din comuna Viișoara vor beneficia și ele de noi facilități de înmagazinare, ce vor avea un volum de 700, respectiv 200 de mc.

În valoare totală de cca. 4,4 milioane de lei, lucrările sunt realizate de Compania de Apă „Arieș” în cadrul unui proiect european ce urmărește modernizarea infrastructurii de apă și canalizare din zona Turda – Câmpia Turzii.

 

Biroul de presă
16 iunie 2022

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW