Compania de Apă ”Someș” finalizează azi lucrările de pe strada Dragalina

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Compania de Apă ”Someș” finalizează azi lucrările de pe strada Dragalina

 Strada va fi redată traficului începând de mâine, miercuri, 17 mai

Compania de Apă „Someș”, societate în cadrul căreia Consiliul Județean Cluj este acționar majoritar, anunță finalizarea, în cursul zilei de marți, 16 mai a.c.,  lucrărilor de înlocuire a rețelei de apă pe strada Dragalina din Cluj-Napoca.

Investiția este parte a contractului finanțat din fonduri europene ce prevede reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de pe cca. 100 de străzi și tronsoane de străzi din municipiul Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Antreprenorul lucrărilor a dat asigurări că în această seară se vor finaliza operațiunile pe această importantă stradă din zona centrală a municipiului, astfel încât, începând chiar de mâine, aceasta să fie redată circulației. Este vorba despre așternerea ultimului strat de asfalt pe secțiunea cuprinsă între bifurcația străzilor Mamaia-Dragalina și începutul străzii Eremia Grigorescu. Ne bucurăm că am reușit să finalizăm lucrările cu o lună mai devreme decât prevedea contractul.”

În perioada imediat următoare, după primirea autorizațiilor de spargere, Compania de Apă „Someș” va începe lucrările de înlocuire a conductei de apă pe  străzile Republicii (100 de metri de la intersecția cu str. Observatorului) și Jupiter. De asemenea, în cursul acestei săptămâni vor începe lucrări de reabilitare a rețelei de canalizare pe strada Craiova, prin tehnici non-invazive, fără săpătură și înlocuire fizică.

Amintim faptul că întregul contract are o valoare de peste 124.000.000 lei, investiția fiind parte a mega-proiectului european finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020. Acesta prevede înlocuirea actualelor rețele de alimentare cu apă pe 32 de străzi și tronsoane, acoperind 20 de km. Totodată, vor fi reabilitați, inclusiv pe interior, 7,5 km de conducte de transport al apei, de pe 7 străzi. În același timp, vor fi reabilitați și înlocuiți 23,5 km de conducte de canalizare și de racord, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

Biroul de presă
16 mai 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW