Compania de Apă „Someș” S.A. investește în energie verde

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Compania de Apă „Someș” S.A. investește în energie verde

Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a semnat contractul de lucrări ce vizează proiectarea și execuția unor centrale electrice fotovoltaice.
Cu o valoare de 9.543.114,46 lei, exclusiv TVA, contractul de lucrări este o componentă a proiectului „Instalare centrală electrică fotovoltaică”, cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul de coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Susținem toate acele inițiative care au ca scop promovarea utilizării surselor alternative de energie și, implicit, protejarea mediului înconjurător și reducerea poluării. Vom asigura tot sprijinul necesar pentru ca această investiție extrem de importantă să se materializeze în cel mai scurt timp posibil.”

Centralele electrice fotovoltaice vor fi amplasate în șase locații în cadrul unor obiective administrate de Compania de Apă „Someș” S.A în județele Cluj și Sălaj, și anume: Stația de epurare Cluj-Napoca, Uzina de Apă-sursa Florești, Stația de captare-tratare Bologa, care deservește zona Huedin, Staţia de epurare Zalău, Staţia de epurare Dej și Staţia de epurare Gherla, puterea totală instalată fiind de 3.217,83 kWp.
Sistemul propus are ca scop producerea de energie fotovoltaică şi utilizarea acesteia pentru consumul local al obiectivelor deservite. Astfel, va fi redus consumul de electricitate din surse convenționale pentru asigurarea producției, iar impactul asupra mediului va fi diminuat prin scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Biroul de presă
2 octombrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW