Consiliul Județean a demarat așternerea stratului de uzură pe sectorul Gilău – Someșu Rece

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Consiliul Județean a demarat așternerea stratului de uzură pe sectorul Gilău – Someșu Rece

 Odată cu finalizarea asfaltării acestui tronson, DJ 107P, în lungime de peste 44 de km, va fi integral asfaltat 

În cadrul lucrărilor  de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 107P (DN 1) – Gilău – Mărișel – DN 1R, în lungime de 44,26 kilometri, derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, a demarat așternerea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv stratul de uzură, pe sectorul de drum Gilău – Someșu Rece.

Odată cu finalizarea asfaltării acestui sector, drumul județean DJ 107P va fi integral asfaltat, pe toată lungimea acestuia.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Suntem foarte aproape de finalizarea asfaltării integrale a acestui drum județean de o mare importanță strategică și turistică. Iar acest ultim sector de drum, Gilău – Someșu Rece, este important nu numai din perspectiva faptului că se situează pe raza localității Gilău, o localitate unde traficul rutier este extrem de intens, dar și pentru că face joncțiunea cu drumul național DN 1 care asigură, în continuare, accesul pe două direcții: spre municipiul Cluj-Napoca și spre județul Bihor.”

Lucrările de reabilitare, în ansamblu, au vizat și nu mai puțin de 14 poduri, în condițiile în care podul de la kilometrul 4+310, din localitatea Someșu Rece, face obiectul unui alt contract de lucrări, respectiv de demolare și de construire a unui pod nou. În aceste condiții, traficul rutier se desfășoară pe un pod provizoriu.

Pentru completa finalizare a investiției, în perioada următoare vor mai fi realizate șanțuri și rigole, pe anumite sectoare, în vederea asigurării scurgerii apelor, vor fi montate parapete metalice acolo unde situația impune acest lucru și vor fi executate marcaje și semnalizarea rutieră.

Biroul de presă
15 septembrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW