Consiliul Județean a demarat lucrări de intervenție imediată pe drumul județean 161 – Gădălin – Bonțida

sigla Consiliul Județean Cluj frame Consiliul Juețean Cluj
Lucrări de intervenție imediată pe DJ 161 Gădălin-Bonțida

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 

Consiliul Județean a demarat lucrări de intervenție imediată pe drumul județean 161 – Gădălin – Bonțida

Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrări de intervenție în regim de primă urgență având ca obiect ”Punerea în siguranță a investiției: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea DJ 161 – LOT 2”.
Este vizat, astfel, sectorul de drum DN 16 – Gădălin – Bonțida – DN 1C, între km 0+000 și 16+933, lucrările având un termen de execuție de maxim patru luni.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Întrucât am fost nevoiți să reziliem contractul cu vechiul constructor din cauza nerespectării de către acesta a clauzelor, vom executa lucrări de punere în siguranță a drumului și pentru asigurarea unor condiții optime de circulație. E un drum județean  extrem de important atât pentru această zonă a județului cât și pentru legătura directă pe care o asigură între cele două drumuri naționale, DN 16, respectiv DN 1C. Totodată, vom organiza o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare.”

                                                              *   *   *

În funcție de starea în care se află diferitele tronsoane ale sectorului vizat, lucrările vor consta în asigurarea rezistenței și stabilității în exploatare a investiției, conservarea lucrărilor executate, frezarea zonelor deteriorate și așternerea de mixturi asfaltice, refacerea sistemului rutier precum și lucrări în vederea colectării, scurgerii și evacuării apelor.
Vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare pe drumul județean 161 (Drumului Bistriței – Lot 2), încheiat cu Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA, a fost reziliat din cauza nerespectării de către societate a clauzelor contractuale asumate.

Biroul de presă
26 mai 2022

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW