Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe DJ 109V Pădureni – Satu Lung – DJ 109S

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Consiliul Județean a demarat lucrări de întreținere pe DJ 109V Pădureni – Satu Lung – DJ 109S

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 109V Pădureni – Satu Lung – DJ 109S.
În ansamblu, lucrările de întreținere vizează sectorul în lungime de 8,772 kilometri cuprins între km 6+600 și km 15+372, din care un sector în lungime de 3,972 kilometri va fi și asfaltat.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Sunt lucrări importante deoarece drumul județean 109V asigură o legătură directă cu zona metropolitană, pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca. De pe urma acestora vor beneficia toți cei ce tranzitează zona metropolitană, pe acest traseu.

Operațiunile constau în lucrări de frezare a zonelor de carosabil deteriorate, plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea de acostamente, curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, înlocuirea și prelungirea de podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și așternerea de covor asfaltic.
În această etapă, lucrările constau în curățarea mecanizată a șanțurilor și rigolelor, curățarea podețelor, tratarea burdușirilor și a tasărilor și lucrări de asigurare a scurgerii apelor.
Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Biroul de presă
3 mai 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW