Consiliul Județean a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161E Habadoc – Buza – Feldioara

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Consiliul Județean a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 161E Habadoc – Buza – Feldioara

În cadrul lucrărilor de întreținere desfășurate pe drumul județean 161E Habadoc (DJ 172A) – Buza – Feldioara – DJ 161F, Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea unui tronson în lungime de 5,5 kilometri. Este vorba, mai exact, despre sectorul cuprins între pozițiile kilometrice 8+000 și 13+500, inclusiv în interiorul localității Buza.
În ansamblu, lucrările de întreținere vizează un sector în lungime de peste 17 kilometri, situat între km 8+000 și km 25+024.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: Lucrările recent finalizate vor contribui, fără îndoială, la îmbunătățirea condițiilor de circulație și la creșterea calității vieții cetățenilor din această zonă. Drumul județean 161E asigură o bună legătură cu drumul județean 109C și, mai departe, pe direcțiile Gherla, respectiv drumul național DN 16.”

Anterior asfaltării au fost executate operațiuni constând în plombări cu îmbrăcăminte asfaltică, tratarea burdușirilor și a tasărilor, tăierea de acostamente, lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin execuția de șanțuri, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea vegetației și a lăstărișului din vecinătatea platformei drumului, înlocuirea de podețe, refacerea timpanelor și a camerelor de cădere.
Pentru completa finalizare a investiției, în perioada următoare vor mai fi efectuate lucrări de reprofilare a drumurilor laterale cu cilindrare și adaos de material, realizare de acostamente precum și lucrări de marcaje rutiere.

Biroul de presă
18 noiembrie 2022

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW