Consiliul Județean a finalizat lucrările de refacere a sistemului rutier pe drumurile județene 172F și 109E. Acestea au vizat cca. 25 de km pe raza comunelor Mica și, respectiv, Vad

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Consiliul Județean a finalizat lucrările de refacere a sistemului rutier pe drumurile județene 172F și 109E

Acestea au vizat cca. 25 de km pe raza comunelor Mica și, respectiv, Vad

 

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de întreținere în regim de primă urgență care au vizat refacerea drumurilor județene 172F și 109E.
Intervențiile de remediere a sistemului rutier pe cele două drumuri județene s-au desfășurat pe o lungime însumată de aproape 25 de kilometri, respectiv 9,62 kilometri pe raza comunei Mica (DJ 172F) și 15,29 kilometri pe raza comunei Vad (DJ 109E).

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „E o veste bună pe care o dăm atât locuitorilor din zonă cât și numeroșilor participanți la trafic ce optează pentru aceste rute. Ambele drumuri se prezintă acum în condiții optime de circulație.

Deteriorarea celor două sectoare a fost determinată de devierea traficului greu prin localitățile situate pe raza comunelor Mica și Vad, ca urmare a lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Someș, din municipiul Dej.
În funcție de starea de degradare a celor două drumuri, lucrările au constat în frezarea zonelor deteriorate, realizarea stratului de blocaj din piatră brută, refacerea fundației din piatră brută și din balast, plombarea gropilor cu îmbrăcăminți asfaltice, refacerea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea de podețe, montarea de parapeți metalici și așternerea de covor asfaltic. În perioada imediat următoare vor fi realizate și marcajele rutiere, în zilele în care condițiile meteorologice vor fi prielnice desfășurării acestui tip de lucrări.

 

Biroul de presă
20 septembrie 2022

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW