Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de realizare a unui pod nou în localitatea Pâglișa

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de realizare a unui pod nou în localitatea Pâglișa

Vechiul pod va fi demolat

 

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de demolare a podului situat pe drumul județean DJ 161, la kilometrul 30+977, în localitatea Pâglișa, și construirea unuia nou pe același amplasament.

Necesitatea reabilitării complete a podului a fost determinată de starea avansată de degradare în care se afla acesta. Astfel, în baza propunerii experților în domeniu, s-a luat decizia demolării vechiului pod și construirii unui pod nou.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj„Ne dorim ca toate podurile situate pe drumurile județene să poată fi folosite în siguranță o perioadă cât mai lungă de timp. Punem, astfel, în practică un program amplu care a demarat prin construirea mai multor poduri noi, cum ar fi cele din localitățile Văleni și Jichișu de Jos finalizate în cursul anului 2021.”

Noul pod va avea o lungime de 34,60 metri și o singură deschidere în lungime de 25,40 metri, o deschidere reprezentând distanţa între două picioare de pod. Partea carosabilă va avea lățimea de 7,80 metri.

De asemenea, construcția noului pod prevede două trotuare cu o lățime de 1,15 metri și două grinzi pentru montarea parapeților direcționali, respectiv pietonali.

Calea de rulare este prevăzută cu hidroizolație performantă, protecție hidroizolație și două straturi de asfalt.

Nu în ultimul rând, se vor executa lucrări de amenajare a albiei prin realizarea de ziduri de dirijare.

În perioada execuției lucrărilor la noul pod circulația rutieră va fi asigurată de un pod provizoriu în lungime de 14,80 metri, amplasat în amonte de podul existent și care va fi realizat din elemente prefabricate.

Lucrările sunt executate de SC ZSN Cardinal SRL și au o valoare  de 6.305.521,88 de lei (fără TVA), finanțarea fiind preconizată a fi asigurată prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, dar și din bugetul local. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 36 luni.

Biroul de presă
2 octombrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW