Consiliul Județean Cluj continuă procesul de digitalizare a obținerii avizelor și autorizațiilor

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Consiliul Județean Cluj continuă procesul de digitalizare a obținerii avizelor și autorizațiilor

Astăzi a fost depusă și soluționată prima solicitare pentru obținerea unui aviz emis de către ISU

 

Consiliul Județean Cluj continuă procesul de digitalizare a obținerii online a avizelor și autorizațiilor prin includerea obținerii autorizațiilor și avizelor emise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Începând de astăzi cetățenii vor putea face solicitările prin accesarea platformei Ghișeul Unic, la adresa public.cluj.archi.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este un nou pas spre digitalizarea și debirocratizarea circuitului actelor și simplificarea procedurilor, în ideea de a facilita accesul ușor și rapid al cetățenilor la obținerea avizelor la actele depuse de către aceștia. Vom continua cu acest proces, încercând să integrăm în acest sistem online și obținerea altor acte. În felul acesta cetățenii nu mai pierd timp pe la ghișee sau registratură și pot urmări stadiul cererilor depuse. Totul se obține online și transparent, iar toți avizatorii sunt aduși într-un singur loc”.

Începând cu data de 27.09.2023 cetățenii, instituțiile, agenții economici, pot obține online, prin intermediul platformei Ghișeul Unic, avizele emise de către ISU:

 1. Solicitare punct de vedere, negație
 2. Aviz de securitate la incendiu
 3. Aviz de amplasare în parcelă
 4. Aviz de asigurare a posibilității de acces la drumurile publice
 5. Aviz de securitate la incendiu pentru proiectele tip cu grad mare de repetabilitate
 6. Aviz protecție civilă
 7. Autorizație de securitate la incendiu
 8. Autorizație de protecție civilă
 9. Acorduri jocuri de artificii
 10. Acorduri comercializare articole pirotehnice
 11. Solicitare asistență tehnică

Acestea se adaugă celor eliberate până acum online, anume certificatele de urbanism, autorizațiile de construire, dreptul de preemțiune, prelungirile de PUZ/PUD/PUG, certificatul de edificare, cel de începere lucrări, de finalizare lucrări, avizele de oportunitate.
În cursul zilei de 27.09.2023, în aplicația Ghișeul Unic, a fost înregistrată prima solicitare, care a și fost soluționată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

 

Biroul de presă
27 septembrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW