Consiliul Județean execută lucrări de remediere pe drumul județean 107R Muntele Băișorii-Muntele Mare

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

 

 

Consiliul Județean execută lucrări de remediere pe drumul județean 107R Muntele Băișorii-Muntele Mare

 

Consiliul Județean Cluj a demarat mai multe tipuri de lucrări ce vizează refacerea infrastructurii rutiere afectată de fenomene hidrometeorologice pe două sectoare ale drumului județean 107R, de la km 47+350 la km 58+650.
Operațiunile vizează, astfel, tronsonul încadrat în categoria drumurilor asfaltate, între km 47+350 și km 50+500, în zona pârtiei Buscat, respectiv cel care face parte din categoria drumurilor de piatră, între km 50+500 și km 58+650, din zona pârtiei Buscat până la unitatea militară de pe Muntele Mare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean ClujDrumul județean 107R Muntele Băişorii (Staţiunea Băişoara) – Muntele Mare (pârtia de schi Buscat) și, mai departe, până la unitatea militară, este unul strategic, având în vedere că în sezonul rece este foarte solicitat de iubitorii sporturilor de iarnă, datorită atracțiilor din zona stațiunii Băişoara şi a pârtiei de schi de la Buscat. În același timp, și în sezonul cald afluența turiștilor este una considerabilă.”

În această fază se execută ziduri de sprijin și lucrări de profilare a șanțurilor în vederea turnării betonului pe sectorul de drum asfaltat, respectiv operațiuni de reprofilare a platformei drumului în vederea balastării și realizarea de podețe pe sectorul de drum de piatră.
Termenul de finalizare a lucrărilor este de trei luni iar valoarea totală a acestora este de 3.092.155 de lei, fără TVA, bani proveniți din fondurile guvernamentale destinate situațiilor de urgență.

 

 

Biroul de presă
8 iunie 2022

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW