Demersuri continuare proiecte judet

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, domnul Mihai Seplecan a transmis azi, 11 august 2014, o adresă către Instituţia Prefectului Judeţul Cluj şi către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin care solicită sprijinul în vederea edificării noilor  sedii ale Liceului de Muzică “Sigismund Toduţă” şi a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din municipiul Cluj-Napoca, pe amplasamentul fostului Spitalul Clinic de Urgenţă şi Centrul de Investigaţie, Diagnostic şi Tratament – Cluj-Napoca, situat pe str. Bucium, f.n.
    “Astăzi am transmis o solicitare domnului prefect şi domnului ministru prin care i-am invitat să se alăture demersurilor Consiliului Judeţean Cluj de a oferi cetăţenilor judeţului Cluj un sediu nou pentru Liceul şi Academia de Muzică. Ne dorim să colaborăm şi tocmai de aceea le adresez rugămintea de a interveni, pentru deblocarea după mai bine de 8 ani, a unui proiect al judeţului. Consider că e de datoria noastră, în calităţile pe care le deţinem de lideri ai judeţului, să acţionăm ca o echipă unită în interesul exclusiv al cetăţenilor” a declarat domnul Mihai Seplecan.
     Reamintim faptul că în baza Hotărârii Consiliului Judeţean Cluj nr. 133/2006 s-a aprobat transmiterea cu titlu gratuit, din proprietatea privată a judeţului Cluj şi din administrarea regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj, a obiectivului de investiţii “Spitalul Clinic de Urgenţă şi Centrul de Investigaţie, Diagnostic şi Tratament – Cluj-Napoca”, în proprietatea privată a Statului Român, respectiv a terenului aferent obiectivului de investiţii în proprietatea publică a Statului Român şi în administrarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării în vederea realizării sediilor Liceului de Muzică “Sigismund Toduţă” şi Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din municipiul Cluj-Napoca. Totodată, prin adresa răspuns emisă de Ministrul Delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, ni se comunică faptul că, conducerea Academiei de Muzică nu e de acord cu retransmiterea imobilului în proprietatea privată a judeţului şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj, având în vedere faptul că imobilul în care îşi desfăşoară activitatea, situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Gh. Brătianu, nr. 25, a fost retrocedat Bisericii Române Unite cu Roma, Greco–Catolică, de Cluj-Gherla. 

Biroul de presă
11 august 2014

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW