Discutiile cu ATZWANGER pentru finalizarea CMID

Ca urmare a ultimatumului transmis de Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, în cursul zilei de ieri, societatea ATZWANGER S.P.A., în calitate de lider al asocierii, a răspuns Consiliului Judeţean Cluj într-o manieră care nu este însă de natură să genereze optimism cu privire la buna credinţă a societăţii şi intenţia reală de a finaliza în bune condiţii contractul CMID. Astfel, pe de o parte, din moment ce adresa  ATZWANGER a putut fi transmisă forului administrativ judeţean la scurt timp după ultimatum, întrebarea care rezultă în mod firesc e de ce nu a dorit societatea să respecte termenele anterior stabilite de comun acord?
     Pe de altă parte, în ceea ce priveşte fondul răspunsului formulat de societatea ATZWANGER, pe care îl anexăm, pretenţiile ridicate sunt cu adevărat aberante şi total inacceptabile, cu mult chiar peste nivelul prevederilor stabilite prin decizia C.A.D., ceea ce conduce la ideea că asocierea nu îşi doreşte cu adevărat continuarea lucrărilor şi finalizarea în bune condiţii a proiectului. Tot în acest context, al prevederilor deciziei C.A.D., trebuie reamintit faptul că aceasta nu are valoarea unei hotărâri judecătoreşti, Consiliul Judeţean Cluj putând să o ia în considerare atâta însă timp cât prin intermediul ei nu sunt afectate interesele financiare ale Uniunii Europene. Or, pretenţiile formulate de ATZWANGER prin răspunsul transmis Consiliului Judeţean exced cu mult chiar şi prevederile acestei decizii C.A.D.!
      În acelaşi timp, Consiliul Judeţean Cluj a primit în cursul zilei de ieri, miercuri, 24 iunie 2015, raportul oficial în urma controlului efectuat în ceea ce priveşte proiectul S.M.I.D. de către Autoritatea de Audit care reprezintă interesele Uniunii Europene pe lângă Curtea de Conturi a României. Prin intermediul raportului se constată neconformitatea unor lucrări în cuantum de cca. 13.000.000 de lei, Autoritatea solicitând în mod imperativ recuperarea prejudiciului astfel cauzat bugetului Uniunii Europene.
     „Ţin să precizez foarte clar faptul că nu voi accepta reluarea lucrărilor la C.M.I.D. în condiţii care să dezavantajeze bugetele Uniunii Europene şi al Consiliului Judeţean Cluj sau interesele cetăţenilor judeţului Cluj. Voi continua să am în permanenţă o atitudine extrem de constructivă, acest lucru neînsemnând însă că voi fi dispus să fac compromisuri care presupun încălcarea legii sau a clauzelor contractuale. În acelaşi timp, anunţ public că nu voi ceda în niciun caz presiunilor care au început deja să se exercite asupra mea prin diferite mijloace. Îi anunţ cu acest prilej şi îi avertizez pe toţi aceia care nu înţeleg că legea şi interesul cetăţeanului sunt mai presus de orice că am sesizat deja toate organele abilitate să cerceteze aceste ingerinţe care se fac pentru a mă determina să accept compromisuri contrare interesului public” a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

 Biroul de presă
 25 iunie 2015

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW