Extinderea rețelei de apă potabilă pentru toți locuitorii comunei Recea Cristur avansează în ritm alert

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Extinderea rețelei de apă potabilă pentru toți locuitorii comunei Recea Cristur avansează în ritm alert

Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă „Someș” continuă în ritm susținut lucrările de extindere a rețelei de apă potabilă în comuna Recea Cristur, respectiv în localitatea de reședință și în satul Căprioara.

Finanțate din fonduri proprii ale Consiliului Județean Cluj, aceste lucrări vin în completarea celor derulate cu fonduri europene, recepționate în cursul anului 2022, care au vizat extinderea rețelelor de aducțiune și distribuție a apei în toate cele nouă sate componente ale comunei, pe o lungime cumulată de 41,23 km.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean: „Investiția finanțată de noi cu suma de 1,7 milioane de lei vizează acele străzi și ulițe care nu au fost incluse în proiectul european recent încheiat în zona Dej-Bobâlna-Recea Cristur. În acest moment lucrările înregistrează un progres fizic de peste 50%. Urmărim ca termenul de finalizare să fie respectat conform contractului, astfel încât cetățenii să aibă parte cât mai repede de beneficiile acestei investiții.”

Proiectul prevede extinderea conductelor de distribuție a apei potabile pe o lungime de 5,46 km, pe teritoriul localităților Recea Cristur și Căprioara. În total, vor fi realizate peste 150 de noi branșamente la imobile.

Lucrările sunt finanțate de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare -I.I.D.” al Companiei de Apă ”Someș”, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate Companiei pentru investiții.

Biroul de presă
18 septembrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW