Încep lucrările de extindere a rețelei de apă în satul Fodora din comuna Așchileu

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Încep lucrările de extindere a rețelei de apă în satul Fodora din comuna Așchileu

Compania de Apă „Someș” SA, operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a emis ordinul de începere a lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă potabilă în satul Fodora, comuna Așchileu.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm să putem finanța această investiție care va aduce apă potabilă în casele tuturor locuitorilor satului Fodora. Ne dorim ca, până la începutul verii viitoare, lucrările să fie finalizate și oamenii să beneficieze de acest serviciu public atât de necesar”.

În prezent localitatea Fodora deține un sistem de alimentare cu apă care deservește în special gospodăriile situate de-a lungul drumului județean 109. În acest context, în vederea racordării la apă a întregii localități, a fost luată decizia extinderii rețelei de distribuție și pe străzile laterale, pe o lungime de peste 2 km.  Sunt vizate, astfel, șase străzi, respectiv 1, 2, Pe Părău, Peste Vale, Ulicioara și Ulița Mare.

În valoare de circa 450.000 de lei, investiția este finanțată de Consiliul Județean Cluj din fondul „Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare-I.I.D.” al Companiei de Apă Someș, constituit din redevența și impozitul pe profit virate forului administrativ județean și returnate de acesta Companiei în vederea derulării de investiții.

Biroul de presă
7 noiembrie 2023

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW