Institutul Regional de Gastroenterologie si Hepatologie- singurul institut de profil din Romania cu personalitate juridica

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan, a efectuat o vizită la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie ,,Prof. Dr. Octavian Fodor” Cluj-Napoca, unitate sanitară  de înaltă specializare în asistenţa medico-chirurgicală.
      Cu această ocazie, managerul institutului, domnul doctor Mihai Mleşniţe a prezentat principalele spaţii de care dispune spitalul precum şi cele mai importante investiţii realizate sau în curs de execuţie. Astfel, acest tur al instituţiei medicale a cuprins vizitarea saloanelor în care sunt internaţi pacienţii, a celor patru secţii de gastroenterologie, a secţiilor de chirurgie, medicină internă, terapie intensivă, alergologie, imunologie şi bacteriologie, epidemiologie, dar şi a farmaciei proprii a institutului. De asemenea, preşedinte forului administrativ judeţean a observat modul în care se desfăşoară activităţile în laboratorul unde se efectuează analizele medicale pentru pacienţi, în laboratorul de anatomie patologică,  unitatea de primire a urgenţelor (UPU), precum şi în cadrul sălii de macroscopie.
      ,,Sunt extrem de plăcut surprins de tot ceea ce am întâlnit în cadrul acestui Institut de renume în tratarea bolilor gastroenterologice, de întreaga infrastructură de care dispune unitatea medicală, de profesionalismul şi devotamentul personalului responsabil de stabilirea tratamentului corespunzător fiecărui pacient în funcţie de afecţiunile cu care acesta a fost diagnosticat, precum şi de investiţiile majore ce au fost derulate în ultimii ani, în vederea amenajării unor spaţii care să ofere pacienţilor condiţii decente pe toată durata spitalizării. Felicit, de asemenea, managerul unităţii sanitare pentru eforturile întreprinse cu scopul modernizării întregii clădiri, atât în ceea ce priveşte saloanele, cabinetele medicilor şi asistenţilor, secţiile, laboratoarele, dar şi sălile de aşteptare, apreciez dorinţa de a asuma dificila misiune de coordonare a corpului cadrelor medicale astfel încât pacienţii să beneficieze de cele mai bune tratamente, asigurându-l, în acelaşi timp, de tot sprijinul Consiliului Judeţean pentru viitoarele investiţii ce vor fi realizate în beneficiul clujenilor şi nu numai”, a declarat preşedintele forului administrativ judeţean, domnul Mihai Seplecan.
       Astfel, printre cele mai importante investiţii realizate de către Consiliul Judeţean Cluj la Institutul Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie ,,Prof. Dr. Octavian Fodor” se numără cele de reparaţii capitale, modificare acoperiş clădire şi anvelopare imobil, investiţii pentru care forul judeţean a alocat în ultima perioadă,  nu mai puţin de 750 de mii lei. 
Institutul Regional ,,Prof. Dr. Octavian Fodor” a fost înfiinţat în anul 1973 şi funcţionează sub această denumire din aprilie 2011, fiind singurul cu acest profil din România care are personalitate juridică, printre puţinele institute care oferă un tratament strict endoscopic şi care are în dotarea laboratorului specializat aparatura necesară pentru realizarea unor experimente atât in vitro, cât şi ex vivo.
       Cu un număr de 35 de cadre didactice cu integrare clinică, 79 de medici angajaţi, 360 de medici rezidenţi, 284 de asistenţi medicali şi 263 de angajaţi personal auxiliar, unitatea sanitară asigură asistenţă medico-chirurgicală de înaltă specializare, întreaga activitate a spitalului fiind întemeiată pe criterii profesionale recunoscute, de profilaxie, diagnostic, tratament şi management, a căror eficacitate este permanent evaluată şi aliniată la standardele ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Adresabilitatea instituţiei medicale este una foarte mare, anual, un număr de peste 18.000 de pacienţi beneficiind de spitalizare de zi, corespunzătoare celor mai înalte cerinţe de calitate şi de igienă, precum şi de tratamente de specialitate pentru cele mai diverse şi complexe diagnostice.

Biroul de presă
23 noiembrie 2015

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW