Modernizarea Drumului Apusenilor, extrem de aproape de finalizare

sigla Consiliul Județean Cluj frame Consiliul Juețean Cluj
Drumul Apusenilor, extrem de aproape de finalizare

CONSILIUL JUDEȚEAN CLUJ

Modernizarea Drumului Apusenilor, extrem de aproape de finalizare
Consiliul Județean Cluj a încheiat asfaltarea unui nou sector

 

 

Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj pe Drumul Apusenilor au intrat în etapa finală a proiectului.
Așternerea primului strat, cel de binder, a fost complet finalizată, lucrările continuând prin turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, respectiv cel de uzură.
În acest context, a fost finalizată asfaltarea unui nou sector în lungime de 7 km, după ce, în prealabil, stratul de uzură a fost deja așternut pe alți peste 8 km.
În același timp, se lucrează în ritm susținut la șase din cele șapte poduri situate pe traseul drumului.
Ultimul sector, în lungime de 10 km, va fi asfaltat în perioada imediat următoare. În aceste condiții, stadiul fizic al lucrărilor realizate până în prezent a trecut de 90%.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Așteptăm momentul încheierii lucrărilor de asfaltare, un pas uriaș către finalizarea întregii investiții. Importanța acesteia, pentru întregul areal al Munților Apuseni, este una aparte, întrucât drumul traversează una dintre cele mai atractive și spectaculoase zone montane ale județului. În plus, vor fi create, în mod evident, noi oportunități reale de dezvoltare economică, socială și turistică.”

Lucrările sunt realizate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce are drept scop conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua trans-europeană de transport TEN-T.

 

Biroul de presă
17 iunie 2022

 

Urmărește-ne

Consiliul Județean Cluj

FREE
VIEW